Hava Durumu

Soçi zirvesinin sonuç bildirgesi açıklandı

Suriye'nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı vurgusu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Soçi zirvesinin sonuç bildirgesi açıklandı

Bildirgede, "Suriye Ordusu'nun korunması ve Suriye sınırlarını korumak, yabancı güçlerle ve terörizmle mücadele için göreve devam etmesi gerek. Suriye'nin güvenlik güçleri kanunla uyumlu şekilde çalışmalı. Din ya da etnik kimlik fark etmeden bütün Suriyeliler eşittir. Suriye halkı kendi geleceğine seçimle karar vermeli" denildi.

Zirve sorunlu başlamıştı

Soçi Kongresi'ne katılmak üzere giden Suriyeli muhalefet heyetinin Kongre vesilesiyle havaalanına ve kongre merkezine yerleştirilen rejim bayraklı resim ve logolara tepki göstererek, ülkeye giriş yapmak istemediğini belirtmişti.

Kongre'ye katılmama kararı alan muhalefet heyetinin, Kongre'de kendisini temsil etme yetkisini Türk heyetine verdiğini bildirmişti.

Suriyeli muhalifler sebebini açıkladı

Rusya'nın Soçi kentindeki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılmaktan vazgeçen muhalefet heyetinin başkanı Ahmed Tuma, tavırlarının nedeninin Rusya'nın sivillere yönelik bombardımanın durmaması ve rejim bayraklarının afişlerden sökülmemesi olduğunu bildirdi.

Geçici hükümetin eski başkanı olan ve aynı zamanda askeri muhalefeti de Astana'da temsil eden Tuma, Rusya'nın sözlerini tutmaması gerekçesiyle kongreye katılmama kararı aldıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.