Hava Durumu

'Son şarkının ortasında bomba patladı'

Gaziantep, 54 kişinin can verdiği canlı bombalı saldırının şokunu yaşarken, polis mahallede 24 saat nöbet tutuyor. Ölenlerin çoğu terörden kaçıp gelen ailelerden. Emine Ayhan 4 çocuğunu kaybetmiş. O geceyi “Eğlence tam bitmek üzereyken gençler son şarkı istedi. Şarkının ortasında bomba patladı” diye anlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 05:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 05:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Son şarkının ortasında bomba patladı'
IŞİD’in 12-14 yaşlarında bir çocuğu canlı bomba olarak kullanarak kana buladığıGaziantep’in Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki sokak, ilk belirlemelere göre 54 kişiye mezar oldu. Kına gecesinde eğlenirken ölenlerin yakınları ve o geceye tanıklık edenlerin anlatımları yürekleri yakıyor. Oğlunu ve iki yeğenini kaybeden Veysel Kalay, “Biz Şırnak’ın Güneyçam köyündeniz. 1990 yılında köyümüz bombalanınca Gaziantep’e geldik. Saldırıda oğlumu kaybettim. Benim oğlum henüz 15 yaşındaydı. Bir yeğenim yoğun bakımda. Bir yeğenimin de cenazesi tespit edilmedi” diyor.

\\\\\\\"\\\\\\\"
İDRİS EMEN - VEYSEL KALAY

ÖLÜM PEŞİMİZİ BIRAKMADI

Suriye savaşından kaçarak Gaziantep’e gelen Abdullah Hasan, 13 yaşındaki kızı Fatma Zehra’yı kaybetmiş:
“Halep’te her gün bir eve bomba düşüyor, insanlar hayatını kaybediyordu. Suriye savaşında ailemden 4 kişiyi kaybedince 2013 yılında 3 çocuğum ve eşimle beraber Gaziantep’e geldik. Bu mahallede komşuluk ilişkilerimiz çok iyi. Suriyeli olduğumuz için kimse bizi dışlamaz. Düğün sahibi de komşumuz. Ailecek düğüne katıldık. Saldırıda kızımı kaybettim. Ölüm peşimizi bırakmadı.”

\\\\\\\"\\\\\\\"
EMİNE AYHAN

Saldırıda 4 çocuğunu kaybeden Emine Ayhan bombalı saldırıyı şöyle anlatıyor: “Ben ve eşim, 5 çocuğumuzu alarak kınaya gittik. Herkes halay çekiyordu. Eğlence bitmek üzereyken gençler biraz daha uzatılmasını istedi. Bu yüzden son şarkı istediler. Bir şarkı çaldılar. Gençler halay çekmeye başladı. Kızlarım sokağın bir köşesinde duruyordu. Aramızda 10 metre mesafe vardı. Şarkının ortasında şiddetli bir patlamayaşandı. O sırada kızım Asya kucağımdan düştü. O son şarkı çalmasaydı belki de insanlar evlerine dağılıp saldırıdan kurtulacaktı. Şimdi eşim yoğun bakımda. Beni hayata bağlayan tek şey kızım Asya. Onun için yaşıyorum.”

\\\\\\\"\\\\\\\"
SERHAT ERYILMAZ - SAVCI ERYILMAZ

MİSAFİRLİKTE SESİ DUYDUK

Maruf Eryılmaz saldırıda 13 yaşındaki oğlu Serhat ile yeğeni Savcı’yı kaybetmiş:
“Çocuklar düğüne gittikten bir saat sonra şiddetli bir patlama sesi duyduk. O sırada biz misafirlikteydik. Patlama sesinden sonra olay yerine gittik. Bazı cesetlerin kolu, bazılarının ise ayağı yoktu. Çocuklarımızı bulmaya çalıştık ama cesetler tanınmaz haldeydi. Yaralı olanları arabalarla hastaneye götürdük. Ertesi gün Adli Tıp Kurumu’nda cenazeleri tek tek kontrol ettik. O anı anlatamam. Parçalanmış küçücük çocuklar vahşetin boyutunu gösteriyordu.”

14 yaşındaki oğlu Savcı Eryılmaz’ı kaybeden baba Devran Eryılmaz teröre “Küçücük insanlara acımayan bu zihniyete karşı herkesin birlikte harekete geçmesi lazım” diye tepki gösteriyor.

18 yaşındaki oğlu Abdullah İlter’i kaybeden acılı anne Şerife İlter ise oğluyla yaptığı son konuşmayı şöyle anlatıyor:
“Oğlum temiz elbiselerini giydikten sonra, ‘Anne ben kınaya gidiyorum’ dedi. Ben de, ‘Oğlum geç oldu. Yarın düğüne beraber gideriz’ dedim. O da, ‘Anne ben bu akşam arkadaşlarımla gideceğim. Yarın seninle gideriz. Arkadaşlar beni bekliyor’ dedi. Bu benim oğlumla son konuşmam oldu. Saldırıda oğlumu ve iki yeğenimi kaybettim.”

SAÇLARINI TARAYIP GÖNDERDİM

Saldırıda 12 yaşındaki kızı Nergis Özcan’ı kaybeden Zümeyra Özcan’ın burnunda kızının kokusu var: “Kızım yanıma gelerek, ‘Anne düğüne gideceğim. Saçlarımı tarar mısın?’ dedi. Kızımın saçlarını güzelce tarayıp düğüne hazırladım. Meğerse ölüme gidiyormuş. Aradan bir saat geçtikten sonra patlamayı duyunca saldırı yerine gittim. Cesetleri tek tek kontrol ederek kızımı buldum. Kızım kafasından darbe almıştı, bir kolu kopmuştu.”

\\\\\\\"\\\\\\\"

‘BEN ÇOCUĞUM NEREDEN BİLEYİM...’

Suriye'deki iç savaş nedeniyle 3 yıl önce ailesiyle Gaziantep’e gelen 11 yaşındaki Mustafa Muhammed de olayda yaralandı. Arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada büyük bir patlama olduğunu belirten Muhammed, “Ateş beni birdenbire fırlattı. İnsanlar bağırarak üzerimden geçiyordu. Ben nereden bileyim bomba patlayacağını, çocuğum. Boğazına cam gelen Suriyeli bir komşumuzun çocuğu öldü. Sonra amcam beni görüp eve götürdü” dedi.

\\\\\\\"\\\\\\\"

SOKAK TEMİZLENDİ

Terör saldırısına sahne olan sokakta evlerin duvarları, Gaziantep Büyükşehir Belediye ekiplerince temizleniyor. Ölenlerin yakınları da taziyeleri Şahinbey Belediyesi Beybahçe Sosyal Tesisleri’nde kabul ediyor. (İdris EMEN / Hürriyet)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.