Hava Durumu

Soydaşlar Bursa'da sandık başında

BURSA'da yaşayan Bulgaristan göçmeni vatandaşlar, ülkedeki genel seçimler için oy kullanmaya başladı. Kimlikleri ile gelen soydaşlar, kent merkezi dahil 25 sandıkta oy kullanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2013 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2013 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Soydaşlar Bursa'da sandık başında

Türkiye'de yaklaşık 86 bin Bulgaristan vatandaşının oy kullanması beklenen seçimler için  Bursa merkezde Hürriyet, Adnan Türkay, Ali Durmaz, Nedim Öztan, Mümin Gençoğlu, Naz Özdilek, Kestel İlçesi'nde Toplu Konutlar, İnegöl İlçesi'nde ise Perihan Coşkun İlkokul ve ortaokullarında 25 sandık kuruldu. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı memurlarının görevlendirildiği sandıklara giden vatandaşlar, bu devletin verdiği kimliklerle oylarını kullanıyor.

TÜRKİYE'DE TOPLAM 86 SANDIK

Okullarda saat 07.00'de başlayan oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayıma geçilecek. Türkiye'de seçimler, en fazla seçmenin bulunduğu Bursa'daki 25 sandığın yanı sıra İstanbul'da 15, Tekirdağ'da 12, İzmir'de 9, Kocaeli'de 8, Kırklareli'de 5, Ankara, Sakarya ve Yalova'da ikişer, Antalya, Balıkesir, Manisa, Mersin, Eskişehir ve Edirne'de birer olmak üzere 86 sandıkta gerçekleştiriliyor.

Oy kullanmaya gelen soydaşlar ise katılımın yüksek olmasından memnuniyetlerini, organizasyonun eksik olması nedeniyle de duydukları sıkıntıyı dile getirdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.