Hava Durumu

Spam çağrılar tarih oluyor

Google'ın üzerinde çalıştığı yeni uygulaması, akıllı telefon sahiplerini başta spam çağrılar olmak üzere birçok dertten kurtaracak.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2018 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2018 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Spam çağrılar tarih oluyor

Spam çağrılar, istenmeyen mesajlar ve daha bunun gibi birçok rahatsız edici içerik akıllı telefon kullanıcılarının en büyük problemleri listesinde ilk sırada yer alıyor. Teknoloji devi Google'ın geliştirdiği yeni uygulama ise, tüm bu sorunlara çare olacak.

Google'ın üzerinde çalıştığı ve Google Phone (Google Telefon) adını verdiği uygulama, Google Duo ile entegre çalışacak. Bu sayede Google Duo'nun da özelliklerinden faydalanacak olan Google Telefon uygulaması, her telefonda bulunan ya da bulunması gereken 4-5 uygulamayı tek bir uygulamada toplayacak.

Google Telefon uygulamasının en çarpıcı özelliği spam çağrıları engelleyebilmesi. Bunun yanında istenmeyen numaraları anında engelleme, spam mesajları doğrudan silebilme, arayan kişinin bilgilerini gösterme ve gizli çağrıları otomatik reddetme gibi özelliklere sahip olan Google Telefon uygulaması, şu an için beta aşamasında.

Bu uygulamanın beta sürümünü test etmek isteyen teknoloji meraklılarının ise, Pixel, Nexus veya Android One marka telefonlardan birine sahip olması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.