Hava Durumu

Stadyumu yıkacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena'nın bitirilmesinin ardından Atatürk Stadyumu'nun akıbeti ile alakalı tartışmalara son noktayı koydu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Stadyumu yıkacağız

Altepe, "Şehir değişime uymak zorunda. Bursa eğer bir dünya şehri olacaksa bir meydanının da olması lazım. Meydana dönüştürülecek olan eski stadyum alanı Bursa'ya çok büyük değer katacaktır" dedi.
Dünyanın en lüks statlarından biri olması planlanan Timsah Arena inşaatının tamamlanmasının ardından mevcut Atatürk Stadyumu'nun akıbeti ile alakalı son sözü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alteye söyledi.

Altepe, şehrin değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu belirtti. Dünya şehri olan Bursa'nın bir meydana ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Şehirlerin meydanlarının olması lazım. Bursa'da meydan yok, şu an sadece kavşaklar var. Sadece eski Garaj, Fomara ve Gökdere kavşakları var. Meydanımız yok. Bursa'da meydan da olması gerekiyor" diye konuştu.

Dünyanın en lüks statlarından birini inşa ettiklerini kaydeden Başkan Altepe sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin en kaliteli stadını yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde çatı montajları başladığı zaman bunun ne hale geldiği görülecek. Şu an dünyada bu güzellikte bir stat yok. Bizim Avrupa'da gördüğümüz statların hepsinden de güzel. Özellikle 45 bin kişilik olması, optimum ölçüler, bu da bizim için bir avantaj. Locaların en üstte olması, tribünleri bölmemesi avantaj. Oradaki her alandaki kalite çok önemlidir. Böyle kaliteli bir stat yapıyoruz, dünya çapında bir yatırım yapıyoruz. Böyle güzel bir stadı yaptıktan sonra eski stadyumu da meydan yapacağız. Orası parça parça yapılmış, gerçi bir anlamı da var. Orası spor alanı, eski bir stat. Ama ilavelerle, teneke çatılarla artık bir gecekondu şeklinde büyümüş. Özellikle stadyumdan Çekirge'ye baktığınızda hiç hoş görüntüler yok. Bursa'ya, toplantıların yapılacağı, konserlerin, şenliklerin, mitinglerin ve bayramların yapılabileceği güzel bir alan çıkacak. Şehrimize çok büyük bir değer katacak. Yaklaşık 100 bin metre açıklık çıkacak. Üst bölgede güneyde yapılan şelaleli düzenlemeyle birlikte alan tamamlanmış olacak. Böyle bir alana da ihtiyaç var. Bursa eğer bir dünya şehri olacaksa, her dünya kentinde olduğu gibi böyle bir meydanının da olması lazım. Artık Bursa 50 bin nüfuslu bir şehir değil. Ş uan 2 milyonun üzerine çıkan şehir merkeziyle Bursa bir dünya kenti. Dünya çapında tesis ve meydanları da olmalı".

“O STADI HERKES YAPAMAZ”

Bursa'nın yeni stadının şehre bambaşka bir değer katacağını kaydeden Başkan Altepe, "Böyle bir stat yok. Bu stadı şimdikiyle mukayese etmek mümkün değil. Siz bir dünya markası olan takımın stadına girmiş oluyorsunuz. O stada giren insan, Bursa'da hiç bir yere uğramadan il hakkındaki notunu en güzel şekilde verir. Çünkü o stadı herkes yapamaz, her şehir yapamaz. Bu belediyelerin yapabileceği kolay bir iş değil. O stat başlı başına bir eser zaten" dedi.

Ayrıca Bursa'nın her yerine onlarca stat yaptıklarını anlatan Başkan Altepe, "Bütün semtlerimize, ilçelerimize yapıyoruz. Gemlik'ten bile takımlar antrenman için Bursa'ya geliyordu. Oradaki sahalar, statlar hepsi yenileniyor, düzenleniyor. Bol bol stat yapılıyor. Spor tesisi konusunda Türkiye'nin en fazla yatırım yapan belediyesiyiz. Bir dönemde 102 tesis dedik. Şu anki dönem bittiğinde bu rakam 120’ye ulaşmış olacak. Belediye tarihinde 19 tane spor tesisi yapılmış. Biz kendi dönemimizde 119 tane yapmış olacağız. Yani her yer stadyum, her yer spor salonu, her yer yüzme havuzu zaten. Her türlü imkan var. İstediğimiz kadar sahamız var. Onun için bize güzel meydanlar da lazım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.