Hava Durumu

Sukaypark sezonu açtı

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin ilk kablolu su kayağı tesisi Sukaypark yeni sezona merhaba dedi. Yapılan yenileme ve bakım çalışmaları ile çok daha modern bir görünüme kavuşan Sukaypark, yeni sezonda da birçok özel şampiyonaya ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sukaypark sezonu açtı

Hizmete girmesiyle birlikte Wakeboard (Su kayağı) Dünya Şampiyonası ve Avrupa Kablolu Sukayağı (Cable Wakeboard) Şampiyonası gibi uluslararası alanda dev organizasyonlara ev sahipliği yapan Sukaypark, yepyeni görüntüsüyle yeni sezona damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Sukaypark’ta yapılan yenileme çalışmaları hakkında bilgiler veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Türkiye’de örnek olan tesisimizin kafeterya bölümü, zemini ve yürüyüş parkuru yenilenerek daha modern hale getirildi. Tesis içerisindeki oyun alanlarını çocuklarımız için daha güzel bir hale dönüştürdük. Gölet içerisinde sporcuların kaymasını sağlayan kablolu düzenekteki makara, tel ve askı demirleri bakımdan geçti. Eskiyen bölümler yenilendi. Tamamen boşaltılıp temizliği yapılan havuza Uludağ Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz ilaçlama çalışmalarının ardından tekrardan su doldurduk. Yenilenmiş modern görüntüsüyle Sukaypark bu sezon da su kayağı severlerin değişmez noktası olacak" dedi.

Yeni sezonda Sukaypark’ta birçok özel şampiyona düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Başkan Dündar, "Sukaypark, Wakeboard (Su kayağı) Dünya Şampiyonası ve Avrupa Kablolu Sukayağı (Cable Wakeboard) şampiyonalarına ev sahipliği yaparak bu alanda önemli bir merkez olduğunu tescilledi. Bu sene de düzenleyeceğimiz özel şampiyonalar ile su kayağı sporuna daha fazla hareket kazandırmak istiyoruz. Halkımızın bölge nezih bir ortamda rahat edebilmeleri adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Sukaypark’ın Bursa turizmine de önemli katkılar sağladığını kaydeden Başkan Dündar, şunları söyledi:
"Her yıl binlerce sporcunun su kayağı yaptığı tesis, Bursa'nın en çok turist çeken merkezlerinden biri olma özelliğini de sürdürüyor. Sukaypark’a gelerek bütün bir gününü tesis içerisinde geçiren turistler oluyor. Turistlerin tesis hakkında verdiği tepkiler gayet olumlu. Tesisimizin uluslar arası alanda tanınırlığını daha da arttırarak gelen turist sayısında artış sağlamak istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.