Hava Durumu

Süper Lig A.Ş. gelecek dertler bitecek

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman'ın hızlandırdığı Süper Lig A.Ş.'de sona gelindi ve proje bakanlığa sunuldu. 4 yıllık yayın geliri 9 milyar 691 milyon TL fon ile kulüplere dağıtılacak ve takımlar bütün borçlarını kapatarak düzlüğe çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Süper Lig A.Ş. gelecek dertler bitecek

BORÇLAR SIFIRLANACAK
Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın yıllardır üzerinde çalıştığı Süper Lig AŞ'de artık sona gelindi. Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman'ın dev projeye hız vermesinin ardından hazırlanan yasa tasarısı ilgili bakanlığa sunuldu. Kaynakların doğru kullanımı için mali kontrol kurulunun da kurulacağı bu şirketin hayata geçmesiyle birlikte kulüplerin tüm borçlarının kapatılacağı dev bir proje üzerinde de çalışılıyor. Yayın gelirleri 4 yıllığına uygun bir yerden fon bulup kredilendirilecek. Süper Lig ekipleri birbirine kefil olacak. Herkes gelecek paradan belli bir oranda alacak. Böylece kulüplerin borçları sıfırlanacak. Ayrıca faizlerden kurtulacak takımların eli de rahatlayacak.

TOPLAMI 8 MİLYAR TL
Su anda kulüplerin yayın gelirleri yıllık 590 milyon dolar. 4 yılda kulüplerin alacağı para toplam 2 milyar 360 bin dolar. Bu rakamın TL karşılığı 9 milyar 691 milyon TL oluyor. 5 şampiyonun toplam borçları 5 milyar 877 milyon lirayı buluyor. Bursaspor'un tek başına 470 milyon TL borcu olduğu tahmin edilirken tüm Süper Lig ekiplerinin borcu ise 8 milyar civarında. Süper Lig AŞ Türk futbolu ile ilgili önemli kararlara da imza atabilecek. Örneğin yayın ihalesini ve diğer hakların pazarlamasını da kulüpler yapacak. TFF'nin yayın gelirindeki payı yüzde 12'den yüzde 4'e düşecek. Böylece kulüplerin alacağı para daha da yükselecek. Şirketleşme modeli TFF 1. Lig'e de uygulamaya konulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.