Hava Durumu

Sürprizi olan var mı?

Tek bir klas oyuncunun 90 dakikada yaratacağı ve yaratamayacağı fark, takımının geleceğini nasıl etkileyebildiğini gördüğümüz bu haftada macerayı seçen takımlar ve profesyonelliğin sporculuk için taşıdığı önem bu yazıda...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sürprizi olan var mı?

HABER I Samet ZİNCİROĞULLARI

BEKLENMEDİK İŞ BEKLEMEK

Birkaç gün önce notlarımı karıştırırken Bursaspor'un efsane oyuncusu Pablo Martin Batalla'nın 2016 yılında verdiği bir röportajdan aldığım bir detaya ulaştım. Arjantinli orada demiş ki; "Benim yetenekli oyuncu tanımım sahada beklenmedik işler yapan futbolcudur." Aslında geçtiğimiz hafta oynanan Sivasspor-Bursaspor maçını tek kelimeyle açıklayan cümle bu. Oyuna sonradan girenlerle birlikte 28 oyuncu arasında sahada yürüyüşünden bile yetenek akan Robinho, iki klas golle işi bitirdi, beklenmedik işi yaptı. Bursaspor'un kadrosunda acaba 35 yaşındaki Brezilyalı'nın attığı ilk goldeki gibi topu sürecek ve final anında sakin kalıp o golü atabilecek bir oyuncu var mıydı? Kocaman bir soru işareti. Bursaspor'da beklenmedik işler yapacak ve 'sürprizi' olan oyuncu eksikliği 7 haftanın galibiyetsiz kapanmasındaki en büyük etken kanımca.

PAŞA MACERAYI SEÇTİ

Ligimizde bu haftayı da bir antrenörümüzü göndermeden geçirmedik çok şükür! İsmet İnönü'nün "Maceraya girdiğiniz gerçeği, yolun sonunda sizi doğru veya yanlışa götürse de yaptığınız işin macera olduğu gerçeğini değiştirmez" sözü aklıma geldi Kemal Özdeş ile Kasımpaşa'nın yolları ayrıldıktan sonra. İstanbul ekibinin resmi sitesinden yapılan açıklamada Kemal Özdeş ile 'Fikir ayrılıkları' olduğundan dem vurulmuş. 3 sezondur dar ve az maliyetli kadrosuyla bence büyük işler yapan Kasımpaşa da bu kararla 'macerayı' seçti. 7 haftada 4 galibiyeti olan bir takımın teknik direktör değişimine gitmesi zaten futbolumuzun asıl sorunu değil mi? Saha dışındakilerin 'yetki' savaşı.

ATİBA'YI ÖRNEK ALIN

Atiba var Beşiktaş'ta. Kendisi Türk futbolcular için hem kişiliği ve hem profesyonelliği ile çok büyük örnek. 4 Nisan 2018'deki son resmi maçından sonra sezon başı kampı yemeden ve hiçbir resmi maç oynamadan 24 Eylül 2018'deki derbiye ve geçtiğimiz hafta oynanan Kayserispor maçına çıktı. 'Ben Beşiktaş'a büyük emek verdim şampiyonluklar kazandım.', 'Ben nasıl oynamam' demedi 'Profesyonel' oldu. Furkan Soyalp ve Yusuf Erdoğan. Şu anda Bursaspor'dan ayrılsalar 20 sene sonra onları kimse hatırlamaz. Henüz Bursaspor'a elle tutulur bir şey vermediler. Sivas maçında ikisi de sonradan girerken en hafif tabirle 'sallamaz' tavırlar içerisindeydiler ve gereken yapıldı. Sporculuğun 1. şartı olan profesyonellik kavramı başarı ve başarısız futbolcuyu ayırt edebildiğimiz en güzel örnek. Bunu bir kez daha anladık.

EKSTRA KURTARIŞ ŞART

Şampiyonlukları yaşamış ve 2.'liği bile yeri geldiğinde başarısızlık olarak kabul eden kulüplerde kaleci olmak zordur. Bu takımların düzenli ve tartışılmaz kalecileri olmak istiyorsanız sadece iyi kaleci olmanız yetmez. Yeri geldiğinde maç kurtaran, yeri geldiğinde 'Bu da nasıl çıkar' denen ekstra kurtarışlar yapmanız gerek. Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye giden Harun Tekin de tam olarak bu sarmalın içerisinde. Yeni takımında 4 maçta 11 gol yedi. Harun'un iyi kaleci olduğu tartışılmaz ancak istikrarlı olmak istiyorsa 'ekstra' kurtarış yapması şart. Bu açıdan baktığımızda ligimizde Antalyaspor'da Boffin ve Y.Malatyaspor'da Farnolle bu ekstra kurtarışları yapıp takımlarına puan veya puanlar kazandıran isimler oldular.

GERİ DÖNÜŞLERİ ÖZLEDİK

Andre Castro diye bir futbolcu da var Göztepe'de. 6 oynar 8 oynar 10 oynar. Zaten bilen biliyor kendisinin Türkiye'de 6. sezonu. Hatta adı yerine Agu ve Badu'nun alındığı dönem Bursa-spor ile de geçmişti. Türk futbolunun yıllar geçse de unutulmayacak yabancılarından biri olacak. Bunda şüphe yok. Hafta sonu Göztepe'nin galibiyetindeki payı çok büyük. Hem oynadı hem oynattı. Sezon başı büyük maddi krizler yaşayan Antalyaspor gözünü zirveye dikerken Y.Malatyaspor'da Erol Bulut'un oynattığı oyun da alkışlamaya değer. Ayrıca Papiss Cisse'nin A.Alanyaspor'da 'online' olmasının ardından gelen galibiyetler ve Trabzonspor'un camiası için hayati önem taşıyan maçta Kasımpaşa'yı 2-0 geriden gelerek yenmesi ligimizde özlediğimiz geri dönüşlerden. Ç.Rizespor'un galibiyeti bence haftanın en büyük sürprizi. Hem skor hem oyun olarak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.