Hava Durumu

Survivor'dan çıktı milyoner oldu

İlk işini daha üniversitede öğrenciyken kurdu, okuldaki diğer öğrencilere çamaşır hizmeti vererek.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Survivor'dan çıktı milyoner oldu
 İşte Toms’un kurucusu Blake Mycoskie başarı dolu hayat hikayesi...

Çamaşır hizmetinden kısa zamanda 1 milyon dolar ciro yaptı ve işi ortağına sattı. Daha sonra Survivor’a katılmaya karar verdi. Survivorcılar onu kardeş yarışma ‘The Amazing Race’e yönlendirdi, 1 milyon dolarlık büyük ödülü birkaç dakikayla kaçırdı.

Sonra yatırımcılardan para toplayarak bir reality şov TV kanalı kurdu, Robert Murdoch Fox Reality Channel ile rakip gelince pes etmek zorunda kaldı.

Daha sonra Arjantin’de tatilde bir kadından hoşlandı, onu etkilemek için ihtiyacı olan çocuklara ayakkabı yardımı yapmaya giderken yanında gitti, asıl etkilenen kendisi oldu. 

Ayakkabısız büyüyen, kendi numaralarında olmayan eski ayakkabılara bile sevinen çocukları görünce 'Öyle bir şirket kurmalıyım ki misyonu yardım etmekten öte olmalı' dedi.

Böylece Toms (‘Tomorrows shoes’, ‘Yarının ayakkabıları’) doğdu, espadrilleri daha cazip hale getirdi, havalı yerlerde satılmasını sağladı ve bunu yaparken her satılan espadril için yardıma ihtiyacı olan çocuklara birer ayakkabı bağışladı.

Yardım ederken hedefi, bir kerelik değil, sürekli olmaktı. Her ayakkabı hediye ettiği çocuğa büyüyene kadar sürekli ayakkabı yardımı yaptı.

10 yılda tam 60 milyon ayakkabı bağışladı. Sonrasında ürün yelpazesiyle birlikte yardım faaliyetlerini de genişletti.

Şimdi, farklı ülkelerde her sattığı kahve için ihtiyacı olan bölgelerde temiz su yardımı yapıyor, her gözlük için numaralı gözlük, hatta katarakt ameliyatı yardımı bile yapıyor, her ‘hayat kurtaran çanta’ ile ise sağlıklı doğum imkânı sağlıyor.

Geçen yıl kendi çocuğunun doğumuyla 3 aylık bir babalık izni kullandı, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’den de önce. Tabii kendi çalışanlarına da 3 aylık ücretli babalık izni hakkı tanıdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.