Hava Durumu

Tecavüz şikayetine yine takipsizlik!

Öğrenci değişim programı ile Ankara'da bir üniversitede eğitim gören 22 yaşındaki İspanyol öğrencinin iki kişinin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla başlatılan soruşturmayı yürüten savcı takipsizlik kararı verdi. Kararda cinsel ilişkinin rıza ile gerçekleştirildiği vurgulandı. Genç kızın avukatları karardan önce savcının değiştirilmesi için itirazda bulunmuşlardı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2019 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2019 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tecavüz şikayetine yine takipsizlik!

İspanyol öğrenci A.G.R., 6 Mayıs'ta barda arkadaşlarıyla eğlendiğini, bir biranın çeyreğini içtikten sonra kendisini tuhaf hissettiğini, yan masalarında bulunan bir şahısla eve gittiğini ve tecavüze uğradığını anlatarak şikâyetçi olmuştu.

Takipsizlik kararında şöyle denildi: "Tıbbi laboratuvar tetkik raporunda sperm hücresine rastlanmadığı, şikâyetçinin iddialarını doğrulayan delil elde edilmediği, şüphelilerin şikâyetçinin rızası ile cinsel ilişkide bulundukları anlaşıldığından kovuşturma yapmaya yer olmadığına karar verildi."

İspanyol öğrencinin avukatı Kemal Ulusoy, dosyayı nöbetçi savcıdan devralan soruşturma savcısının değiştirilmesi talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunmuştu.

"BAKIŞ AÇISINI YANSITTI"

Ulusoy başvurusunda, "Savcı, bu tip suçlarda göstermesi gereken özeni ve hızı göstermemiş, taleplerimizi içerir dilekçeleri dikkate almayarak işlem yapmamış, daha önemlisi vekillerin yanında dahi 'O saatte bara gidip içki içenin başına her şey gelir' gibi ifadeler kullanarak dosyaya bakış açısını yansıtmıştır. Sayın savcının önceki benzer dosyalarda da takındığı tutumunun tarafımızdan biliniyor oluşu ve taleplerimize karşılık vermemesi karşısında dosyadan el çektirilmesi ve yeni bir savcıya dosyanın tevdi edilmesini talep etme gereği hasıl olmuştur"ifadesini kullanmıştı.

PROFESÖR SORUŞTURMASINA DA BAKTI

İspanyol öğrenci soruşturmasında takipsizlik kararını veren savcı, veteriner kliniğinde tecavüz soruşturmasının şüphelisi H.B.'yi de resen tahliye ettirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.