Hava Durumu

Termal hazine üzerinde oturuyoruz

Son 20 yılda Timsah Arena başta olmak üzere Bursa'daki çok sayıda prestij eserde imzası bulunan Sözüneri, Bursa'nın termal bir hazinenin üzerinde oturduğunu belirterek, "100 metre aşağıda şehre zenginlik insanlara sağlık verecek saniyede 700 litre kapasiteli termal su var. Avrupa'da saniyede 15-20 litre termal suya sahip kentler yılda milyonlarca Euro para kazanıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2018 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Termal hazine üzerinde oturuyoruz

O bizim mahallenin 1970'li yılların ikinci yarısında üniversiteli Hasan abisiydi. Gemlik Lisesi'nden bizden 3 dönem önce mezun olan Hasan Sözüneri, tatil zamanlarında mahalleye gelir, İstanbul'u ve üniversiteyi anlatırdı. O zamanlar aklı bir karış havada gezen biz liselilere öğüdü; üniversite için ders çalışmamızdı.

Aradan 40 yıl geçti. Daha lise yıllarında mimarlık bürosunda ofisboy olarak çalışan Hasan Sözüneri, şimdiki adı Mimar Sinan Üniversitesi olan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde lisans ve yüksek lisans yaptıktan sonra Gemlik'e döndü. 1982 yılında büro açtığı Gemlik'te o dönemde imara açılan Manastır bölgesindeki birçok sitenin projesini çizdi.

Ardından Gemport Liman ve 1999 depremi öncesi Türkiye'nin ilk çelik konstrüksiyon hastanesi olan Muammer Ağım Devlet Hastanesi'nin projelerini çizdi. Bürosu Gemlik'te olmasına rağmen Bursa'daki projelere de imza attı. Çekirge ve Heykel'de konut ağırlıklı projelerin ardından prestij eserler başladı. Artık bürosu Bursa'daydı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ya da namı diğer Timsah Arena zirve eseri oldu.

Bursa'da hangi yana bakarsanız onu eserlerini görür hale geldik. BTSO'nun Demirtaş'taki BUTEKOM binası, projesi görenleri heyecanlandıran Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi, Sheraton Oteli, Bursa'nın yeni Adliye Sarayı binası, Suryapı, İpekiş Termal Kür merkezi, Uludağ Üniversitesi ek kütüphane, rektörlük ve sosyal yaşam merkezi binaları, Otomotiv Fakültesi binasında Hasan Sözüneri'nin imzası var.

Namık GÖZ'ün köşe yazısı için TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.