Hava Durumu

TFF'den skandal! Down Sendormlu çocuklara Passolig engeli

TFF, Galatasaray - Sivasspor maçında stada girmek isteyen down sendromlu çocukları, Passolig kartları olmadığı gerekçesiyle stadyuma almadı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2017 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2017 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TFF'den skandal! Down Sendormlu çocuklara Passolig engeli

Galatasaray - Sivasspor maçı öncesi yaşanan bir olay taraftarın büyük tepkisini çekti. İddialara göre TFF, Galatasaray - Sivasspor maçında sahada olmak isteyen Down Sendromlu çocuklara, passolig kartları olmadığı gerekçesiyle stada giriş iznini vermedi.

Galatasaray, federasyona down sendromlu çocukların girmesi konusunda iki kez başvuru yapmasına rağmen, çocukların pasolig kartları olmadığı gerekçesiyle ret yanıtı ile karşılaştı.

Hafta içinde cereyan eden olay şöyle gelişti:

Avrasya Özel Çocuklar Derneği isimli kuruluşun sarı-kırmızılı kulübe çocukların stada çıkması konusunda başvurdu.

Sarı-kırmızılı kulüp Down Sendromlu çocukların Galatasaray - Sivasspor maçına çıkması ve daha sonra da maçı statta izlemesi adına bir öneri getirdi. Galatasaray kulübü de bu çocukların refakatçileriyle birlikte seremoniye çıkmasını olumlu karşıladı ve gerekli izinlerin verilmesi için TFF'ye başvurdu. TFF Galatasaray'ın bu talebine olumsuz yanıt verip passoligi olmayan kişilerin statta maç izlemesinin mümkün olmadığını belirtti.

İKİNCİ KEZ RET

Galatasaray aldığı ilk ret yanıtının ardından bir kez daha TFF'ye başvurup özel bir durumun söz konusu olduğunu ve down sendromlu çocukların statta ağırlanacağını belirterek ikici bir yazıyla daha başvuruda bulundu. Ancak TFF verdiği yanıtı değiştirmeyerek bu kez talimatnamedeki madde Galatasaray'a yanıt olarak gönderilerek yabancı uyruklu kişilerin dahi passoligi dahi olmadan statta maç izleyemeyeceğine dikkat çekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.