Hava Durumu

THY greve gidenleri işten çıkarıyor

Hürriyet.com.tr'nin haberine göre, Türk Hava Yolları'nda iş yavaşlatma eylemi yapanlardan yaklaşık 150 kabin memurunun işten çıkarıldığı iddia edildi. Hava-İş, işten çıkarmaya yönelik tehditlerin devamı durumunda eylemlerin süresiz olacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2012 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2012 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
THY greve gidenleri işten çıkarıyor
Hava İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Greve katılan bazı personele THY yönetimi telefonla ulaşarak iş aklitlerinin feshedildiğini bildiriyor" dedi.

Yağcı işten çıkarma yönündeki iddialarla ilgili şunları söyledi.

“Arkadaşlarımızı yasal demokratik bir haklarını kullanıyorlar. THY’den birileri arkadaşlarımızı telefonla arayıp, yasadışı eyleme katıldıkları gerekçesi ile işten çıkarıldıklarını kendilerini söylüyor ki böyle bir işten çıkarma tebliği olamaz. Ancak biz şunu çok net söylüyoruz. Tek bir arkadaşımız dahi burnu kanarsa bu eylem süresiz hale gelir. Bu girişim başarılı eylemimizin işveren tarafından gölgelenmesi amacı ile yapılıyor”


150 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

Hava-İş Sendikası'ndan alınan bilgilere göre sabahtan bu yana toplam 150 personelin işine son verildi.

Hava İş Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Kaya Sayın, "Kabin Hizmetleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği memurlar ellerindeki listede yer alan personeli arıyor. Ancak uçuştan dönen veya evinde bulunan personel de aranıyor. 117 uçak yerde aldı. Eylem yüzde 95 başarıya erişti. Bu durum gece 24:00'e kadar sürecek" dedi.


Kaynak:
hurriyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.