Hava Durumu

Timsah Arena'yı boşuna yapmadık! Şimdi sıra Bursaspor'da

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2015-2016 sezonunda hizmete gireceğini söylediği Timsah Arena’yla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Altepe, “Bu stadı boşuna yapmadık. Bursaspor’dan da bir şeyler bekliyoruz. Takım Avrupa’da oynamalı ve başarılı olmalı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 06:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 06:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena'yı boşuna yapmadık! Şimdi sıra Bursaspor'da
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Lig TV’ye önemli açıklamalar yaptı. Yapımı devam eden Timsah Arena’da konuşan Altepe, “Bursaspor 2015-2016 sezonunda yeni stadımızda oynayacak” dedi. Altepe şöyle devam etti: “2011’in Haziran ayında kazmayı vurduk. 4 yılda tamamlamış oluyoruz. Şu ana kadar 200 milyon TL harcandı. Bunun 50 milyon TL’sini sayın cumhurbaşkanımız verdi. Bu yaz stadı açacağız. Bursaspor 2015-2016 sezonunda burada oynayacak. Kupa finaline büyük ihtimalle Atatürk Stadı ev sahipliği yapacak. Belki burada da oynanabilir ama birkaç eksikle olur. Güzel bir açılış yapmak için kupa finali Atatürk Stadı’nda oynanacak gibi duruyor” dedi.

AVRUPA’DA OYNAMALI VE BAŞARILI OLMALI
                        
Bursa Atatürk Stadı için ‘top sahası’ benzetmesinin daha uygun olacağını belirten Recep Altepe, “Mevcut sahaya top sahası demek lazım. Burası tam anlamıyla stadyum. Ali Sami Yen Stadı gecekondu gibiydi. Şimdi taraftarı dahi değişti. Bu statlar başlı başına yaşam biçimi” ifadesini kullandı. “Biz bu stadı Bursaspor’a kullandırmak için yaptık. Bugün futbol takımı şampiyon olursa Bursa şampiyon olacak” diyerek sözlerine devam eden Altepe, “Bu stadı boşuna yapmadık. Bursaspor’dan da bir şeyler bekliyoruz. Avrupa’da oynamalı ve başarılı olmalı. Sadece Türkiye’de değil Avrupa’da başarılı olacak bir takım kurulmalı” ifadelerini kullandı.

Timsah Arena’yı Bursaspor Kulübe’ne kiraladıklarını belirten başkan Recep Altepe, “Bursaspor Kulübü bu stadın etinden, kemiğinden, sütünden, her şeyinden yararlanacak. Her türlü gelir kulübe kalacak. Ticari işletmeleri var, localar var. Aynı zamanda burası tam anlamıyla canlı yaşam merkezi olacak. Çevresindeki düzeltmeler ve yollar yapılıyor. Bursa’nın en önemli yeri oluyor diyebiliriz” şeklinde konuştu. Altepe ayrıca locaların sadece maç günleri değil diğer günler de kullanabileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor’dan memnun olmaları için şampiyonluğa giden bir takım olması gerektiğini belirterek, “Bir iki takviye yapsaydık belki de bu sezon şampiyon olurduk. Biz ligin böyle gideceğini tahmin etmedik” dedi. Altepe, TFF’nin uyguladığı ceza sistemine  de veryansın ederek, “Devamlı cezalar var. Futboldan soğutmaya çalışıyorlar. Yanlış uygulama yapılıyor. Bir avuç seyirci küfür ediyor diye koskoca tribünü kapatıyorlar. Statların hepsine birçok kamera kuruldu. Küfür edeni nasıl tespit edemiyorsunuz? Amaç futbola destek olmak mı köstek olmak mı?” diye konuştu.

BÜYÜK İHTİMALLE REAL MADRİD OLACAK

Açılış maçının kimle yapılacağının sorulması üzerine Altepe şu cevabı verdi: “Real Madrid veya Barcelona’yı düşünüyoruz. Ancak Real Madrid bir adım önde. Bir an önce protokol yapmak istiyoruz. Hesaplarımızı yapıp imza aşamasına gelmeye çalışıyoruz. Bir aksaklık olsun istemiyoruz. Bugünlerde bir araya geleceğiz” Bu arada Altepe, devlet büyüklerinin katılacağı açılışta meşhur futbolcuların da yer alacağı gösteri maçı düşündüklerini belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.