Hava Durumu

Top artık CAS'ta!

Bursaspor FIFA'daki üç dosya için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurdu. Yeşil Beyazlılar Jires Kembo, Anderlecht ve Akademi Pandev dosyaları için CAS'tan çıkacak kararı bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2019 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2019 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Top artık CAS'ta!

FIFA'dan gelmesi muhtemel transfer yasağının kaldırılması adına Yeşil Beyazlılar hukuk mücadelesini sürdürüyor.

BURSA HAKİMİYET DUYURMUŞTU

İlk kez Bursa Hakimiyet'in ortaya çıkardığı Bursaspor'u FIFA'da bekleyen tehlike ile ilgili Yeşil Beyazlı kulüp harekete geçti. Alacaklarını tahsil edemeyen eski futbolculardan Jires Kembo ile Anderlecht ve Akademi Pandev kulüpleri Bursaspor'u FIFA'ya bildirmişti. Halihazırda Yeşil Beyazlılar'dan Jires Kembo'nun 1 milyon 100 bin Euro, Anderlecht Kulübü'nün Stephane Badji'nin bonservisinden kaynaklı 600 bin Euro ve Akademi Pandev'in de Jani Atanasov'un bonservisine karşılık 150 bin Euro alacağı bulunuyor. FIFA bu dosyalarla ilgili transfer yasağı konusunu gündeme taşırken, üç dosyadan doğacak tehlikenin önlenmesi adına Yeşil beyazlılar önemli bir adım attı.

2012'DE HUKUK ZAFERİ YAŞANDI

Konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne taşıyan Bursaspor CAS'ın vereceği kararı bekliyor. Toplam 1 milyon 850 bin Euro tutarındaki dosyalarla ilgili Yeşil Beyazlılar haklı olduğu noktaların belirlenmesiyle ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. CAS hakimlerinin vereceği karar merakla beklenirken Bursaspor ekim ayı sonunda gerçekleşecek duruşmada gerekli savunmayı yapacak. CAS'tan çıkacak olumsuz bir kararda Bursaspor'a 3 ila 9 dönem arasında transfer yasağı gelme tehlikesi bulunuyor. Bursa- spor 2012'de UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezasını CAS'a taşımış ve davayı kazanarak tarihi bir hukuk zaferine imza atmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.