Hava Durumu

Tramvay Yıldırım’a uzanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşıma yönelik yatırımların hızla devam ettiğini belirterek, İncirli-Zafer Meydanı arasında çalışan tramvay hattının mart ayında Yıldırım’a kadar uzatılacağını müjdeledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2013 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2013 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tramvay Yıldırım’a uzanacak

Ergün DEMİRCİ

 

Sönmez Medya bünyesinde faaliyet gösteren AS TV’de yayınlanan Satırbaşı programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, program sonrası Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan ve AS TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Boztürk ile bir araya geldi. Bursa’da son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başkan Altepe, ulaşım yatırımlarının son sürat devam ettiğini söyledi. Kent içinde devam eden tramvay çalışmalarına değinen Altepe, “Şu an tramvay ile günde 7 bin yolcu taşıyoruz. Fakat hattın mart ayında Yıldırım’a uzanması ile bu rakam 17 bine ulaşacak. Bu hat sayesinde lüzumsuz pek çok araç ortadan kalkacak. Hattımızı 400’er metre olarak uzatmayı planlıyoruz. Baktığınızda şehir içinde bu kadar mesafe ilerlemek büyük iştir. Adım adım, derli toplu olarak ilerlemek lazım” dedi.


ÇATALFIRIN’A NEŞTER
Altıparmak Caddesi’ndeki T1 hattının çalışmaya başlamasıyla beraber Çatalfırın Viyadüğü’nün de kaldırılacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Tramvay çalışmaya başlayınca viyadük işlevini kaybetmiş olacak. Araçlara yol üzerinden dönüş sağlanacak. Bu yüzden viyadüğü de kaldırmayı planlıyoruz. Merkezdeki devam eden kazılar derlenip toparlanınca oraya da el atacağız” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.