Hava Durumu

Tren kazasında ölü sayısı artıyor...

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Edirne-İstanbul seferini yapan 7 vagonlu yolcu treninin 6 vagonu raylardan çıkıp devrildi. 20'yi aşkın ölü ve 100'e yakın yaralı olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2018 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tren kazasında ölü sayısı artıyor...

Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Saat 15:00'da İstanbul'dan hareket eden ve Edirne-İstanbul seferini yapan yolcu treninin altı vagonu, henüz belirlenemeyen nedenle raydan çıktı. Devrilen vagonlarda yaralanan yolcuların bulunduğunun belirtilmesi üzerine bölgeye çevre ilçelerden ambulanslar ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin vagonlarla bölgeye ulaştırılmaya çalıştığı bildirildi.

6 vagon devrildi

Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 6 vagonunun devrildiği belirtildi. Karadan ulaşımın güçlükle yapıldığı bölgeye, ilk ulaşabilen sağlık ekipleri yaralıları müdahale etmeye başladı.

Tren kazasından kurtulan yolcular kaza anını anlattı

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 6 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, "Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 6 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumdu. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdaha gerekir" dedi.

Tekirdağ Valisi'nden tren kazası açıklaması

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu ilçesindeki tren kazasında çok sayıda yaralının olduğunu belirterek, "Arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor. Bölgeye paletli araçlar sevk ediyoruz. 6 yolcu vagonun devrildiği bilgisi var." dedi.

Vali Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzunköprü ilçesinden İstanbul'a hareket eden trenin, henüz bilinmeyen bir nedenle bazı vagonlarının raydan çıkması sonucu, Çorlu istikametinde Sarılar köyü yakınlarında devrilmesi sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Arazinin çamurlu olduğunu, bu nedenle bölgeye araçların giremediğini dile getiren Ceylan, "Bölgeye paletli araçlar sevk ediyoruz. 6 yolcu vagonun devrildiği bilgisi var." ifadesini kullandı. Bu arada, bölgeye Sağlık Bakanlığı hava ambulanslarının da intikal ettiği bildirildi.

AFAD Başkanı: '360 yolcu var'

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu CNN TÜRK canlı yayında açıklama yaptı. Güllüoğlu: "Arazi çamurlu tam olarak ölü ve yaralı sayısını bilmiyoruz. Sağlık Bakanlığı'ndan nihai bilgileri bekliyoruz. Kaza yerindeki bazı yaralılar hastanelere taşındı ancak arazi geniş olduğundan arama çalışmaları devam ediyor. 360 yolcu olduğu belirtiliyor" dedi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan olay yerine gidiyor

Çorlu'da meydana gelen kazanın ardından Ulaştırma Bakanlığı'nda kriz merkezi oluşturuldu. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan olay yerine doğru hareket etti. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre ise kayıtlı 360 yolcu olduğu belirtildi.

Başbakanlık'tan açıklama: Hayatını kaybeden vatandaşlarımız var

Çorlu'da meydana gelen kaza ile ilgili Başbakanlık'tan açıklama yapıldı. Olayda hayatını kaybeden vatandaşların da olduğu belirtilen açıklamada Başbakan Binali Yıldırım'ın Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile görüştüğü belirtildi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. Sayın Başbakanımız, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile telefonla görüşerek olay hakkında bilgi aldı.Gelişmeler an be an takip edilmektedir."

Çorlu Belediyesi'nden acil kan ihtiyacı çağrısı

Çorlu Belediyesi Twitter'da yaptığı açıklamada her gruptan kana ihtiyaç olduğunu belirtti.

BÖLGEYE ASKERİ HELİKOPTERLER SEVK EDİLDİ

Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevkini sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetleri de harekete geçti. Bölgeye askeri helikopterler sevk edildi.

ACI BİLANÇO:

Bursa Hakimiyet'in edindiği bilgilere göre tren kazasında 20'yi aşkın ölü, 100'e yakın yaralı var.

BEŞTEPE'DEN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tekirdağ'daki tren kazası ile ilgili "Tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildi" dedi.

KAZAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI

Başbakanlık tarafından, Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı, 10 kişinin öldüğü 73 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.