Hava Durumu

Trump'tan peş peşe Türkiye açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence görüşmesinin ardından, "Türkiye'den harika haberler var. Teşekkürler Cumhurbaşkanı Erdoğan. Milyonlarca hayat kurtulacak diye yazdı. Trump ikinci açıklamasında da ABD ile Türkiye arasında Suriye konusunda varılan mutabakatı tebrik ederek, "Bugün ABD ve Türkiye için çok önemli bir gün." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'tan peş peşe Türkiye açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump mesajında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun birazdan açıklama yapacağını da belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye ile yapılan anlaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Trump, "Türkiye'nin yıllardır o bölgede meşru güvenlik endişeleri vardı. ABD adına Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Yaptırımları uygulamak zorunda kalmadığımız için memnunum" dedi.

ABD Başkanı Trump açıklamasında şunları belirtti: "5 günlük ateşkes süresince Kürtler güvenli bölgeden çekilecek. Tutuklu DAEŞ'lileri yakından takip edeceğiz. Kontrol altında tutulacaklar. Askerlerimizin eve dönmesini sağlayacağız. ABD ve Türkiye için harika bir gün. Dostum Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Çetin bir adam ve harika bir lider. Türkiye doğru olanı yaptı. Erdoğan'a büyük saygım var. Bu anlaşmanın üç gün önce yapılması imkansızdı.Cumhurbaşkanı Erdoğan çok zeki bir adam halkının güvenliğini istiyor. Erdoğan gerçek bir lider, birçokları bu kararı veremezdi."

MUTABAKAT AÇIKLAMASI

Trump, Teksas eyaletini ziyaretinde gazetecilere ABD ve Türkiye arasında Suriye konusunda bugün varılan anlaşma hakkında da açıklamalarda bulundu.

Söz konusu mutabakatı tebrik eden Trump, "Bugün ABD ve Türkiye için çok önemli bir gün." diye konuştu.

Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ederek, "Erdoğan, sert, güçlü bir lider ve doğru bir karar verdi." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.