Hava Durumu

TSK, PKK ve IŞİD hedeflerine bomba yağdırdı

Türk jetleri, Kuzey Irak'taki PKK kampları ile Lice kırsalında tespit edilen hedeflere savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Suriye'deki IŞİD hedefleri de OBÜS atışlarıyla imha edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TSK, PKK ve IŞİD hedeflerine bomba yağdırdı
Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki Sinat-Haftanin ve Metina bölgeleri ile Licekırsalında tespit edilen terör örgütü hedeflerine savaş uçakları ile bomba yağdırdı.

KUZEY IRAK'TAKİ HEDEFLER VURULDU

TSK'dan yapılan açıklamada, 23 Haziran 2016 tarihinde 00.21-00.53 saatleri arasında Irak kuzeyi Sinat-Haftanin ve Metina bölgelerine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği belirtilerek bölgede tespit edilen beş hedefin (Teröristlerin içinde bulunduğu sığınak ve kontrol noktası) ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi. Zayiat tespit çalışması sürdüğü kaydedildi.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri ifade edildi.

LİCE KIRSALINA İCRA EDİLEN HAVA HAREKATI

Ayrıca, 22 Haziran 2016 tarihinde 19.40-19.50 saatleri arasında Lice Kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği kaydedilerek, bölgede tespit edilen teröristlerin de içinde olduğu barınma alanı ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi. Zayiat tespit çalışması sürdüğü vurgulandı.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri belirtildi.

TÜRKİYE'YE ATIŞ YAPMAYA HAZIRLANAN IŞİD HEDEFLERİ VURULDU

Öte yandan Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye yönelik atış yapma hazırlığında olduğu tespit edilen IŞİD'e ait silah mevzii, katyuşa ve havan silahlarından oluşan hedefler, Fırtına obüsü ve ÇNRA ( Sakarya) atışları ve Koalisyon uçakları tarafından yapılan bir hava harekatı sonucunda imha edildi. Yapılan atışlar sonucunda ilk tespitlere göre en az 8 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi ve bir savunma mevzii imha edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.