Hava Durumu

TTB: Eski 'normale' dönme koşullarını göremiyoruz

Türk Tabipleri Birliği (TTB), aşılama oranı ve hızının düşük olmasına karşı mutant virüs vakalarının giderek arttığını belirterek, "Eski 'normale' dönme koşullarını göremiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 01:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TTB: Eski 'normale' dönme koşullarını göremiyoruz

Türk Tabipleri Birliği, vaka sayılarında artışa karşı alınması gereken önlemlere dair önerilerini paylaştı.

Yapılan test sayıları düşerken yeni vaka sayısının 6 binlerden 9 binlere çıktığını belirten TTB, "Aşılama oranımız ve hızımız ise çok düşük. Mutant virüs vakaları giderek artıyor. Eski "normale" dönme koşullarını göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

TTB'DEN ÇAĞRIEtkili bir pandemi mücadelesi için TTB tarafından şu öneriler paylaşıldı:

*Günlük test sayısı artırılmalıdır. Aşılama ve mutant virüse yönelik veriler şeffaflıkla açıklanmalı, bilimsel çalışma yapılmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Bölge tabanlı, katılımcı yeni pandemi mücadele programları geliştirilmelidir.

*Toplumsal bağışıklık için aşılanma oranları ve hızı arttırılmalıdır. Okullar için bilimsel olarak önerilen önlemler alınmalıdır. Kısıtlamalar nedeniyle daha da yoksullaşan yurttaşa mutlaka yeni sosyal ve yaşanabilir ekonomik tedbir paketleri uygulanmalıdır. Siyaset ve ekonomik çıkarlar insan yaşamının ve bilimin önüne geçmemelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.