Hava Durumu

Tüketicilerden 'hakem' tepkisi

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketici hakem heyetlerinin sayısının düşürülmesine tepki göstererek, bu düzenlemenin zaman ve kaynak israfına yol açacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2018 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2018 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tüketicilerden 'hakem' tepkisi

HABER Ayşegül SEVER

21'DEN 7'YE DÜŞÜRÜLDÜ
Bursa Tüketiciler Derneği, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hakem heyetlerinin sayısında değişiklik yapmasına ilişkin açıklama yaptı. Dernek binasında yapılan açıkla-mada düzenlemenin ciddi sıkıntıları yaratacağını söyleyen Dernek Başkanı Sıtkı Yılmaz, kararın zaman ve kaynak israfına yol açacağını söyledi. Yeni düzenleme ile ülke genelinde hizmet veren bin 11 adet hakem heyeti sayısının 211'e, Bursa özelinde ise bu sayının 21'den 7'ye indirildiğini belirten Yılmaz, "Bu düzenleme 1 Temmuz itibari ile yürürlüğe girecektir. Bakanlık bu düzenlemenin gerekçesini hakem heyetlerinin etkin ve verimli işleyişine bağlasa da bu kısıtlamanın temelinde ekonomik tedbirlerin yattığını da ifade etti" dedi.

ZAMAN VE KAYNAK İSRAFI
Yeni düzenlemeye göre Bursa'da; Yenişehir ilçesi İnegöl'e, Gürsu, Kestel ilçeleri Yıldırım'a, Orhangazi, İznik ilçeleri Gemlik'e, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya ilçeleri Nilüfer'e, Keles, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ilçeleri ise Osmangazi'ye bağlandı. Şikayet başvuruları yine aynı ilçe kaymakamlıklarına yapılacak ve kaymakamlık makamı tarafından görevlendirilen dosya kabul memuru şikayetleri toplayıp yeni hakem heyetlerine göndereceğini söyleyen Yılmaz, bu düzenlemenin zaman ve kaynak israfına yol açacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.