Hava Durumu

Turizme bayram dopingi!

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması ve 200 ile üzerinde koltuk sayısına sahip charter uçaklara verilen desteğin artırılması, turizm sektörü temsilcilerinin yüzünü güldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Turizme bayram dopingi!
ACELE EDİN

Bayram tatilinin 9 gün olması turizm sektörünü hareketlendirdi. Vatandaşlar Ege, Akdeniz bölgelerine yoğun ilgi gösteriyor. Oteller ise bir haftalık tatil programları hazırladı. İki kişi 5 günlük otel fiyatları ortalama bin liradan başlıyor.  Orta Avrupa turları da revaçta olan tatil programlarından. Bir haftalık Avrupa turlarının fiyatları da 399 Euro'dan başlıyor. Özellikle yurtdışında tatil yapmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini dile getiren Seyahat Danışmanı Burçin Gülaltı, "Konsolosluklarda inanılmaz bir yoğunluk var. Günler sonrasına randevu veriliyor. Pasaport, vize almak zorlayabilir bu nedenle yurtdışı için acele etmekte fayda var" dedi. 

‘FİYATLAR DÜŞMEYECEK’

Bayram sonrası için hâlâ erken rezervasyon fırsatları sunulduğunu ifade eden Gülaltı, "Ülkemizde yaşanan bazı olumsuz gelişmelerden dolayı turistin az olacağı ve bu nedenle de otellerin fiyatlarının düşeceği yönünde bir algı var ancak bu doğru değil. Oteller kararını aldı ve fiyatlar düşmeyecek. Bu nedenle yine erken rezervasyon yapmak daha iyi" şeklinde konuştu.
 
Sektörde son yıllarda çok ciddi bir dinamizm ve hareketlilik yaşandığını dile getiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da "İnşallah 9 günlük periyotta tesislerimizde arzu edilen doluluklara ulaşılacak. Yerli turistin sektöre ciddi bir hareketlilik sağlayacağını düşünüyorum" dedi. Fatmagül EREL'in haberi...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.