Hava Durumu

Türk ekonomisine övgü

ABD'nin Chicago kentindeki NATO zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile öğle yemeği yiyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, görüşmede Türkiye'nin ekonomik performansından övgüyle bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk ekonomisine övgü
Edinilen bilgiye göre görüşme, Cumhurbaşkanı Gül'ü yemeğe davet eden Merkel'in talebi üzerine yapıldı.

Merkel görüşmede önceki günkü G-8 zirvesini anlattı. Kendisi için en önemli konunun ekonomik kriz olduğunu söyleyen Merkel, Gül'e de bu konudaki fikrini sordu. Cumhurbaşkanı Gül de, ekonomik realiteye bakıldığında şu anda Avrupa'nın zor bir dönemden geçtiğini, kararlı ve doğru işler yapılması gerektiğini belirtti.


Gül, Türkiye'nin de Gümrük Birliği üyesi olması itibariyle, gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini ve Gümrük Birliği yoluyla Avrupa'daki krizden olumsuz etkilenmek istemediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin de 1990'lı yıllarda ekonomik krizler yaşadığını, ama 2002'de 58. hükümet kurulduktan sonra önlemleri kararlı şekilde uyguladıklarını anlattı.

Merkel görüşmede, Türkiye'nin ekonomik performansından övgüyle bahsetti.

Kıbrıs ve AB konusunun gündeme geldiği görüşmede Gül, bu iki konuda Türkiye'nin görüşlerini anlattı, vize serbestisi konusunda esneklik gösterilmesini istedi.

Merkel'in, Rumların AB dönem başkanlığını üstlenmesi konusunda, bu dönemde Türkiye'nin AB ile ilişkileri tamamen kesip kesmeyeceğini sorduğu, Gül'ün de, sadece dönem başkanlığıyla görüşmeyeceklerini, AB komisyonu ve diğer AB kurumlarıyla ilişkilerinin devam edeceğini söylediği öğrenildi.


Merkel görüşmede ayrıca Gül'e Suriye'yi sordu, Gül de, bu konuda Türkiye'nin görüşlerini anlattı.

Görüşmenin son bölümünde de İran konusu konuşuldu, Bağdat'ta İran ile ''5 1'' ülkeleri arasında yapılacak toplantıda yapıcı tutum sergilenmesi gereği dile getirildi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.