Hava Durumu

Türk gurbetçi uzaya kebap gönderdi

Daha önce köpekten maymuna, saksafondan futbol topuna hatta Star Wars'un ünlü Jedi savaşçısı Luke Skywalker'ın ışın kılıcına kadar birçok şey insanoğlu tarafından uzayın derinliklerine gönderilmişti. Uzaya gönderilmiş birbirinden ilginç şeylerin arasına şimdi de kebap eklendi!

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2018 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk gurbetçi uzaya kebap gönderdi

İşin içinde kebap varsa, elbette orada bir de Türk vardır. Mutfağımızın dünyaya nam salmış en meşhur lezzetlerinden kebap, İsviçre'de yaşayan bir gurbetçi tarafından uzaya fırlatıldı.

İsviçre'nin başkenti Zürih'te Ayverdi adında bir lokantası bulunan Ali Ayverdi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için bu ilginç yola başvurmuş. Tabii amaç yalnızca bu değil; sahip olduğu lokantanın da reklamını yapmak isteyen gurbetçi, bir balon yardımıyla kebabı uzaya gönderdi. Hatta kebabın uzay yolculuğunu da videoya çekerek ölümsüzleştirdi.

Kebabın yolculuğunu YouTube üzerinden paylaşan Ayverdi, girişimin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Kebabın üçüncü denemede gönderilebildiğini ifade eden Ayverdi, "Weiningen'den uzaya bir balona bağlı şekilde kebap gönderdik. Kebap 37,795 metre yüksekliğe ulaştı" dedi.

İnsanoğlunun yıllardır uzaya gönderdiği kimi absürt kimi anlamı şey bir tarafa, tüm dünyanın tadına doyamadığı meşhur Türk kebabını uzaylılardan sakınmak olmazdı zaten değil mi?

Kebabın uzay yolculuğu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Haber/ BERK BAYLANÇİÇEK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.