Hava Durumu

Türkiye'deki ilk Netflix engeli uygulanmış olabilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı sosyal medya açıklaması, Türkiye'nin ana gündem konularından birisine dönüştü. "Erişim engeli ile adli - mali yaptırım dahil her türlü tedbiri alacağız." sözlerinden sonra milyonlarca kişinin aklına "sosyal medya engellenecek mi?" sorusu akıllara geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2020 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2020 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'deki ilk Netflix engeli uygulanmış olabilir!

TBMM, Netflix engeli ile gündemde!

Diğer siyasi partilerin liderleri Cumhurbaşkanı'nın açıklamasındaki "erişim engeli" ifadesine tepki gösterirken, bugün dikkat çekici bir gelişme yaşandı. ANKA'nın iddiasına göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Netflix engeli uygulanmaya başlandı.

Netflix'e girmek isteyenlerin ""Bu siteye ulaşılamıyor. www.netflix.com ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü" uyarısı ile karşı karşıya kaldığı dile getiriliyor. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için TBMM'de Netflix'e neden erişim sağlanamadığı netlik kazanabilmiş değil.

Cumhurbaşkanı sosyal medya hakkında ne demişti?

Erdoğan konuşmasında "Sosyal medya mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun aracı haline dönüştüklerini asıl konuşmamız gerekiyor." dedi. Bu mecraların bir düzene sokulmasının şart olduğu belirten Cumhurbaşkanı, bu millete ve bu ülkeye bu tür mecraların yakışmadığını belirtti. Konuşmanın devamında "Bir an önce konu hakkındaki çalışmanın parlamentoya gelmesi, bu tür mecraların tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz "dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.