Hava Durumu

"Türkiye Kosova'nın en büyük dostu"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin Kosova'nın dostu olduğunu söyleyerek, son yıllarda iki ülke arasında geliştirilen ilişkilerde Bursa'nın aktif rol oynadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Türkiye Kosova'nın en büyük dostu"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova'dan gelen üst düzey yöneticileri, BURULAŞ'taki başkanlık makamında ağırladı. AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu'nun da katıldığı ziyarette; Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Rıfat Krasniç, Kosova Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Müferra Şinik, Sağlık Bakan Yardımcısı Kadir Hüseyin, milletvekili Fikrim Damko ve belediye meclis üyeleri Hilmi Şala ve Ecevit Marzek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye Kosova'ya yapılan yatırımlardan ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

"KOSOVA ARTIK BİZİM BİR PARÇAMIZDIR"


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın Kosova'nın yanında olduğunu söyleyerek, "Kosova artık bizim bir parçamızdır. Oradaki insanların sıkıntıları, bizim sıkıntımızdır. 7 yıldır Türkiye ile Kosova arasındaki diyalog ikili ilişkilerin gelişmesini sağladı. Kosova'nın en büyük dostunun Türkiye olduğunu herkes gördü. Bu ilişkilerin daha da ileriye taşınması gerekir" dedi.

Kosova'nın artık kendi ayaklarının üzerinde durması gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Kosova'nın güçlü bir ülke olmasını hedefliyoruz. Balkanlar her zaman hareketlidir ancak Kosova'nın en büyük avantajı, Türkiye'nin Kosova ile birlikte olmasıdır. Biz Kosova için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bursa, Balkanlarla Türkiye arasında köprü görevinde..." diye konuştu.

Başkan Altepe, Kosova'daki insanların mutluluğunu önemsediklerini belirterek, bölgenin gelişmesi için hem sanayi hem de tarım gibi konuların öne çıkarılması gerektiğine işaret etti.

AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu da tarımla ilgili yapılan çalışmaları anlatarak, "Biz kendimiz için ne istiyorsak, Kosova için de onu istiyoruz. Kosova'da tarım konusunda tarımla ilgilenenlerin eğitimine önem verilmelidir. Her yerde bunu teşvik ediyoruz" dedi.

KOSOVA'YA DESTEK ÇAĞRISI


Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar da Başkan Altepe'ye çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Kosova genç ancak desteğe ihtiyacı olan bir devlet. Kosova'yı daha da zenginleştirmek istiyoruz. Bu konuda bize ilgili konularda destek vermenizi istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yağcılar, raylı sistem çalışmalarıyla ilgili deneyim paylaşımı yapmak istediklerini de kaydetti. Kosova Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Müferra Şinik ise Kosova'nın stratejik bir noktada olduğuna dikkati çekerek, ülkelerinde hem istihdam hem de gençlere yönelik mesleki eğitim konusunda vatandaşların bilgilendirilmesine ihtiyaç duyduklarını anlattı. Şinik, "Türkiye'ye ne kadar teşekkür etsek azdır. Ancak Kosova'da yapılacak çok iş var, desteklerinizin devamını bekliyoruz" dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Altepe konuklarına Bursa'ya özgü hediyeler verdi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.