Hava Durumu

''Türkiye'nin Rus silahları satın alması, NATO'nun kabusu''

Business Insider, ABD Kongresi'nin hem alt hem de üst kanadının Türkiye'ye F-35 hayalet savaş uçaklarının teslimini engelleme çabalarının, Ankara'nın Rusya'dan silah satın almasına yol açabileceğina dikkat çekti. Amerikan haber sitesi bu durumun NATO'nun 'kabusuna' dönüşebileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2018 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2018 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
''Türkiye'nin Rus silahları satın alması, NATO'nun kabusu''

'ABD'nin F-35'leri teslimatında sıkıntı yok'

Sitede yer alan haberde, ''Türkiye Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini satın almayı kabul etti. Bu sayede Moskova, NATO'nun savunma sistemine 'girme' fırsatı elde edebilir ve bu Atlantik ittifakının kabusu olur'' değerlendirmesi yapıldı.

'EN GELİŞMİŞ SİSTEMLERDEN, AMERİKAN UÇAKLARINI VURABİLİR'

S-400'ü 'en gelişmiş füze savunma platformlarından biri' diye niteleyen haberde, Rus sistemlerinin 'görünmezlik' teknolojilerine güvenen Amerikan savaş uçaklarını vurmak için de kullanılabileceği vurgulandı.

'SU-57 TEHLİKESİ'

Makalede, ABD Senatosu'nun F-35'leri Türkiye'ye teslim etmekten vazgeçme kararı sonucunda Ankara'nın Amerikan jetlerinin yerine Rus yapımı 5. nesil Su-57 avcı uçaklarını satın almaya başlayabileceği, bunun da NATO ve uçakları için ciddi bir tehdit oluşturabileceğinin altı çizildi.

AMERİKALI GENERAL: TÜRKLERİN SU-57'Yİ TERCİH EDECEĞİNİ SANMAM

Business Insider'e konuşan Amerikan Hava Kuvvetleri'nden emekli general David Deptula, NATO'ya üye ülkelerin 'kendi hava savunmalarına Rus sistemlerini entegre etmek istemediklerini' belirtti.

Türkiye'nin Su-57'leri tercih edebileceğine inanmadığını söyleyen Deptula, Rus avcı uçaklarının NATO sistemleriyle uyumlu olmadığı için böyle bir anlaşmanın bir manası olmayacağını kaydetti.

F-22 VE F-35'İN DOĞRUDAN RAKİBİ

Deptula'nın yeni Rus uçağı ile ilgili olumsuz görüşüne rağmen Business Insider, Moskova'da düzenlenen Zafer Geçidi'nde çekilen Su-57 fotoğraflarının, bu uçakların Amerikan menşeili F-22 ve F-35 jetlerinin doğrudan rakibi olduğunu vurguladı.

Haberde, ''Dolayısıyla, Türkiye Su-57'leri satın alırsa, bu durum askeri ve diplomatik nedenlerle NATO'nun güvenliği için bir kabus senaryosu olacak'' yorumunda bulunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.