Hava Durumu

Twitter'dan bir yenilik daha!

Twitter, insanların daha fazla profili ve içeriği doğrulayabildiği bir sosyal medya platformu olmak yolunda ilerliyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitter'dan bir yenilik daha!

Twitter CEO'su Jack Dorsey, takipçileriyle görüştüğü bir Periscope yayınında, amaçlarının Twitter'da hesap doğrulama hizmetini herkese açmak olduğunu belirtti. Dorsey, hesap doğrulaması için gerekli olan kriterleri biraz daha esneteceklerini ve bu sayede insanların daha kolay bir şekide "mavi tik"alabileceklerini söyledi. Dorsey Periscope yayınındaki konuşmasında: "Amacımız herkese doğrulama hizmetini açmaktır. Bunu, daha ölçeklenebilir bir şekilde, insanların kendileri hakkındaki daha fazla gerçeği bizim yargıçlığımız olmadan onaylayabileceği, ön yargılardan uzak bir sistem kurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı ancak devam eden çalışmalarıyla ilgili detay vermedi.

Twitter'ın şu anki sisteminde hesap doğrulama işlemleri, belirli bir takipçi limitini geçmiş kişi ya da kurumların, varlıklarını kanıtlayabilecek belgeleri Twitter'a ulaştırması yöntemiyle yapılıyor. Ayrıca bu kişi ya da kurumlar, Google veya Facebook üzerindeki doğrulanmış adreslerini, Twitter hesaplarıyla eşleştirerek de hesap doğrulama işlemlerini yapabiliyorlar. Hesap doğrulama işlemini başarıyla gerçekleştiren profiller mavi bir onay tiki alıyorlar. Twitter, son yıllarda hesap doğrulama sisteminde bazı sorunlar olduğunu kabul etti. Jack Dorsey de daha önce Twitter'daki hesap doğrulama sisteminin yeterince iyi çalışmadığını ve yeniden tasarlanması gerektiğini belirten bir tweet atmıştı.

Twitter'ın Ürün Direktörü David Gasca da konuyla ilgili olarak: "Asıl sorun şu ki, bu işlem için kimlik kartı kullanıyoruz. Kullanıcıların bu özelliği güvenilirlikle bağdaştırdıklarını görüyoruz. Bu sistem Twitter'ın, o kişinin söylediklerinin arkasında olduğu gibi yanlış bir algı da yaratıyor. Doğrulanmış hesaplar, toplumun gözünde daha güvenilir oluyor ve oralardan yapılan paylaşımların etkisi çok daha büyük oluyor. Fakat bazı doğrulanmış hesaplardan yapılan olumsuz, uygun olmayan paylaşımlar, sanki Twitter bu durumu onaylıyormuş gibi algılanıyor ve Twitter'ı zor duruma düşürüyor. Bu nedenle de Twitter bu tarz durumlara sık sık müdahale etmek zorunda kalıyor." dedi.

Hesap doğrulama sisteminin güncellenmesiyle birlikte, Twitter artık daha güvenilir bir platform haline gelecek. Onaylanmamış rastgele profillerle diğer kullanıcıları kolayca taciz eden sosyal medya sapıkları, yeni onaylama kuralları sayesinde daha zor hareket edecekler. Ayrıca bot yazılımlarla yapılan sosyal medya yalancılığı ve dolandırıcılığı da engellenmiş olacak. Hesap doğrulama sisteminin güncellenmesi, Twitter'ın nefret söylemiyle, taciz ve asılsız haberlerle mücadele politikası kapsamında atacağı adımlardan sadece biri olarak görülüyor ve benzer iyileştirmelerin devam edeceği tahmin ediliyor. Twitter, daha seviyeli ve daha güvenilir bir sosyal medya platformu olabilmek için çaba sarf ediyor ancak Dorsey'e göre, Twitter'ın daha yapacak çok işi var ve bunların, bugünden yarına gerçekleşmesi beklenmemeli ve bu konuda sabırlı olunmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.