Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ücretsiz check-up başladı! Faydalanabilmek için...

Sağlık Bakanlığının 100 günlük eylem planında yer alan ücretsiz check-up uygulaması başladı. Vatandaş aile hekimliğine adeta akın etti. Bu hizmetten 10 milyon kişinin faydalanması bekleniyor. 18 yaş üzeri yetişkinlere sigara kullanımı sorgulama, ağırlık, boy ve bel çevresi, kan basıncı ölçümü, kan şekeri, kolesterol ve yağ düzeyleri, kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleriyle kanser tarama hizmetleri verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ücretsiz check-up başladı! Faydalanabilmek için...

Sağlık Bakanlığının 100 günlük eylem planında yer alan ücretsiz check-up uygulaması başladı. Vatandaş aile hekimliğine adeta akın etti. Bu hizmetten 10 milyon kişinin faydalanması bekleniyor.

Habertürk TV'de yer alan habere göre; uygulamadan yararlanmak isteyenler merkezi hekim sistemi üzerinden randevu alarak, hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlanabilir. Bu kapsamda 18 yaş üzeri yetişkinlere sigara kullanımı sorgulama, ağırlık, boy ve bel çevresi, kan basıncı ölçümü, kan şekeri, kolesterol ve yağ düzeyleri, kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleriyle kanser tarama hizmetleri verilecek.

Ücretsiz check up'ın devlete maliyeti 700 milyon TL.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.