Hava Durumu

Uğur Mumcu törenlerle anıldı

Uğur Mumcu için katledilişinin 24'üncü yılında, hayatını kaybettiği ve sonradan adının verildiği Uğur Mumcu Sokağı'nda düzenlenen tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2017 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uğur Mumcu törenlerle anıldı

Törene katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Hâlâ bekliyoruz. Silahı çeken katillerin arkasında kimler vardı, asıl failler kimlerdir; onların bulunması için söz verilmişti. Bugüne kadar verilen sözler yerine getirilmedi. Israrla ve kararlılıkla bekliyoruz" diye konuştu. Ankara'nın yanı sıra katledildiği aracının müzeye dönüştürüldüğü Eskişehir başta olmak üzere yurdun birçok yerinde de Mumcu için törenler düzenlendi.

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24'üncü yılında, hayatını kaybettiği ve adının verildiği Uğur Mumcu Sokağı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu'nun suikasta uğradığı alandaki anma törenine, sevenlerinin ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu ve çocukları Özge Mumcu ile Özgür Mumcu katıldı.

Mumcu ailesi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, Faili Meçhuller Anıtı'na karanfil bıraktıktan sonra Uğur Mumcu'nun anıtına geçip, orada da karanfillerle birlikte yaktıkları mumları bıraktı.

Tören, mini konserin ardından, Mumcu anısına saygı duruşunda bulunulması ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.