Hava Durumu

Uludağ'daki çadırcılar elektrik fiyatının ucuzlatılmasını bekliyor

Uludağ'da 90 yıldır çadır kuran kampçılar, Milli Park idaresinin bu yıl elektrik fiyatlarına yaptığı fahiş zamdan şikayetçi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2012 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2012 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'daki çadırcılar elektrik fiyatının ucuzlatılmasını bekliyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un Sarıalan'daki çadırlı kamp sahasını ziyaretinde bir ay önce vatandaşların dile getirdikleri fahiş fiyatlı elektrik satışı halen kilowatt saati 1 lira gibi fahiş fiyattan yapılıyor.
Sarıalanda çadır kuran emekli kampçılardan Selahattin Güzel'in Vali Harput'un ziyaretinde gündeme getirdiği, "Buraya gelenler orta gelirli insanlar, Bursa'da 30 kuruş olan elektriği Uludağ'da Milli Park 1 liradan satıyor. Bu kadar pahalı bir hizmet olmaz. Elektriği ucuzlatın" talebi halen yerine getirilmedi. Geçen yıl kilowatt saati 50 kuruştan çadırcılara elektrik dağıtan Milli Park Müdürlüğü bu yıl fiyatı yüzde 100 arttırak 1 liraya çıkarttı. Çadırcıların, hizmet almak için başka alternatifi olmaması sebebiyle fahiş zam kampçıları rahatsız etti. Vali Harput'un ziyaretinde rahatsızlıklarını dile getiren çadırcılara halen bir çözüm bulunmadı. Harput'un çadırcılarından taleplerini yazılı bildirin ikazı ile bir kısım çadırcılar Valiliğe dilekçe de verdiler. Ancak Milli Park Müdürlüğü UEDAŞ'dan 30 kuruşa aldığı elektriği kampçılara 1 liradan satıyor. Direklerdeki aydınlatmalar içinde her çadırdan aylık 20 tl katkı payı alan Milli Park Müdürlüğü, bu kadar pahalı fiyata gerekçe olarak kayıp kaçak oranlarını gösteriyor. Kamp alanlarında kabloların yer altına alınması için Sarıalanda öncekil yaptığı çalışma ile kaçakları ortadan kaldıran Uludağ Milli Park Müdürlüğü, geçen yıl 2 katı fiyata sattığı elektriği bu yıl 3 katı pahalı satarak çadırcılara haksızlık ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.