Hava Durumu

Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyor

Başbakan Erdoğan, Arena'daki dev kongrede, Uludere olayı üzerinden uluslararası karalama kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2012 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2012 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyor
AK Parti 4. İstanbul İl Kongresi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın TT Arena'ya gelişi ve partilileri selamlamasıyla başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte TT Arena'ya gelişinde, partililerin sevgi gösterileri ve alkışlarla karşılandı. Erdoğan kendisi için hazırlanan platformun üzerinde yürüyerek, sahanın etrafında tribünleri dolaştı ve partililere karanfil attı.

Divan başkanlığı seçimi yapılmasının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan video klip, Başbakan Erdoğan'ın seslendirdiği Necip Fazıl Kısakürek'in ''Canım İstanbul'' şiiri eşliğinde gösterildi.

Başbakan Erdoğan'ın tribünleri selamlayıp yerine oturmasının ardından, İstanbul silueti şeklinde hazırlanan sahnedeki platforma çıkan dansçılar, gösteri yaptı. Dansın sonunda protokolde bulunanlar gösteriyi ayakta alkışladı.

Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada, Uludere olayı tartışmalarına değinerek, şöyle konuştu:

''Uludere olayı üzerinden, Türkiye'de bir istismar siyaseti, bir istismar kampanyası yürütülüyor. Şunu da buradan açık açık söylüyorum. Uludere üzerinden yürütülen kampanya, sadece ulusal değil, uluslararası bir karalama kampanyasıdır. Bu uluslararası karalama, uluslararası istismar kampanyasının içinde, PKK terör örgütü var, BDP var, CHP var, bir de belli medya kuruluşları var. Uludere'de hepimizi üzen bir hata yapılmıştır. Bakın, olay sınırımızın dışında olduğu halde, bu kişiler terör bölgesinde bulundukları ve yasal olmayan bir iş yaptıkları halde, hataen vurulan bu insanlar konusunda devlet yapması gereken neyse hepsini yapmaktadır. Bugüne kadar sıkıntılarına çare olmak üzere girişimler yapıldı, aileler en üst düzeyde ziyaret edildi.''

Salı günü daha ayrıntılı anlatacağım
Başbakan Erdoğan, ''Salı günü, AK Parti'nin grup toplantısında bu meseleye (Uludere) daha ayrıntılı şekilde girecek, neyin ne olduğunu, kimin nerede durduğunu, kimlerin kimlerle iş tuttuğunu daha açık şekilde ortaya koyacağım'' dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.