Hava Durumu

Üniversiteli kadın onlarca erkeğin tacizine uğradı

Mısır'da genç bir kadının dar bir kıyafetle üniversite kampüsünde yürürken tacize uğradığı görüntüler ülkede büyük yankı uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üniversiteli kadın onlarca erkeğin tacizine uğradı
Mısır'da çekilen bu görüntülerde pembe dar bluz giymiş bir kadın üniversitekampüsünde yürüdüğü görülüyor. Cairo Üniversitesi'nde yürüyen kadının arkasına bir anda erkekler takılıyor ve bahçede bulunan tüm erkekler, kadına bağırmaya, tezahurat yaparak taciz etmeye başlıyor. Sosyal medyada viral olan videoda genç kadının bir süre sonra bir binanın içerisine girdiği görülüyor.

Sosyal medyada kadının tacizlerden kurtulmak için tuvalete saklandığı iddia ediliyor. Kahire Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Gaber Nasser, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kadının kıyafetinin biraz 'sıradışı' olduğunu söyledi. Mısır kanalı ONTV'ye konuşan Nasser, "Bu kadın üniversiteye kapalı bir kıyafetle girdi ancak üniversite içerisinde bu kıyafeti çıkardı, tepkiler bu yüzden oldu" dedi. Ancak görüntüler Nasser'in doğruyu söylemediğini kanıtlıyor.

DEKAN ÖZÜR DİLEDİ

Kadın hakları aktivisti Mariam Kirollos, twitter'da bu olayla ilgili hemen soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. Nasser daha sonra yaptığı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek özür diledi. Nasser, twitter'dan yaptığı açıklamada yaşananların doğru olmadığını ve ağır bir şekilde cezalandırılacağını ifade etti.

Bu konu aynı zamanda ülkedeki bir talkshow'a da konu oldu. Orbit kanalındaki bir sunucu şu soruyu sorarak olayı kınadı; "Bir kız eğer çıplaksa bu birinin onun özerine atlayabileceği anlamına mı geliyor?"
Birleşmiş Milletler'in açıkladığı rakamlara göre geçen yıl Mısır'da tacize uğradığını söyleyen kadın ve kız çocuklarının
oranı yüzde 99.3.

Mısır'da 2012 yılında cinsel saldırı suçları ile ilgili meclise iki farklı yasa tasarısı sunuldu. Ancak ikisi de mecliste yeterli destek sağlanamadığı için kabul edilmedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.