Hava Durumu

Üstad Necip Fazıl konseyde anıldı

Bursa Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu tarafından gerçekleştirilen ‘Necip Fazıl Kısakürek’i anma şiir programında üstadın eserleri gönüllü şairler tarafından okundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2012 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2012 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üstad Necip Fazıl konseyde anıldı

Setbaşı Şehir Kütüphanesi Üftade Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Necip Fazıl Kısakürek’i anma şiir dinletisine Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, çalışma grubu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Anbarcıoğlu, 29 yıl önce vefat eden Büyük Üstad Necip Fazıl’ı rahmetle andıklarını söyledi. Necip Fazıl yazdığı şiirlerde mısralarda yaşamaya devam ettiğini söyleyen Anbarcıoğlu, üstadın hayatından kesitler sundu. Necip Fazıl’ın annesinin arzusu ile 12 yaşında şair olmaya karar verdiğini anlatan Anbarcıoğlu, “Üstad 1925 yılında ilk şiir kitabı olan ‘Örümcek Ağı’nı yayınladı. 24 yaşında ise yayınladığı ‘Kaldırımlar’ isimli şiir kitabı büyük ilgi gördü” şeklinde konuştu.

Programda, Faruk Anbarcıoğlu, Emin Zeybek, Tomris Üner, Süleyman Pancaroğlu, Hamiyet Akyıldız, Seyfidar Taban, Sebahattin Abi, Sevim Yakıcı, Yadigar Ünver, Nuran Bağlamaç, Safiye Göktepe, Muhittin Laçin, Turgut Tüfekçibaşı, Armağan Bilgin, Ömer Ekinci Micingirt, Gönül Aydemir ve Vahdettin Işıldak, üstadın eserlerini seslendirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.