Hava Durumu

"Üstesinden geleceğiz!" "Kalkınma üretmekten geçer"

Son günlerde döviz kurlarında yaşanan dalgalanmayı yorumlayan, BUSİAD Başkanı Ergün Hadi Türkay, kalkınmanın üretimden geçtiğini vurgulayarak, "Biz bu gerginliğin üstesinden geleceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 07:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 07:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Üstesinden geleceğiz!" "Kalkınma üretmekten geçer"

HABER Ayşegül SEVER

ABD HALKINA DA ZARAR VERECEK
Günlerdir süregelen ABD- Türkiye arasında yaşanan gerilimi ve piyasaların gidişatını Bursa Hâkimiyet'e yorumlayan Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Hadi Türkay, iki devlet arasından yaşanan siyasi gerilimin ABD halkına daha çok zarar vereceğini savundu. Konuşmasında gerginlik devam ettiği sürece Türkiye'den ziyada ABD halkının zarar göreceğini öne süren Türkay, ticari ilişkilerin zarar görmeyeceğini de belirtti. Türkiye'nin kendine ABD'nin dışında yeni pazarlar bulması gerektiğini söyleyen Türkay, "Devletin bu gerginliği söndürmesi gerekiyor. ABD ile ticari ilişkilerin pek etkileneceğini sanmıyorum. Bu gerginlikten dolayı kısa vadede Amerikalıların zarar göreceğini düşünüyorum. Uzun vadede tabiî ki bizim de zararımız olacaktır. Türkiye her zaman kendine ikinci, üçüncü pazarlar açmıştır. Biz bu gerginliğin üstesinden geleceğiz. Büyük bir üretim gücü var. Devletimize güvenmeliyiz, hepimiz aynı gemideyiz" ifadelerini kullandı.

SÖYLEM DEĞİL EYLEM ZAMANI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın 1.2 milyar liralık sanayiye katkıda bulunacakları açıklamasının sanayiciyi sevindirdiğini belirten Türkay, Türkiye'nin kalkınması için üretim yapması gerektiğini vurguladı. Sanayicinin nitelikli eleman sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Türkay, eğitim sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Türkay, "Olayın tamamıyla siyasi bir olay olduğunu vurgulamak gerekiyor. Merkez Bankası'nın müdahalesini çok önemli görüyoruz. Çünkü artık söylem zamanı bitti, eylem zamanı geldi. Bir aksiyon alması gerekiyordu. Nitekim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 1.2 milyar liralık sanayiye katkıda bulunacakları açıklaması yaptı. Bu açıklamaları sevinerek izliyoruz. Çünkü bizim kalkınmamız üretmekten geçer. Üretebilmemiz için sanayimizin ve hizmet sektörümüzün desteklenmesi gerekiyor. Bize yapılacak en büyük destek eğitimden geçiyor. 1 aydır 50'ye yakın üyemizi ziyaret ettim. Hepsinin konusu eleman bulamamak ya da yeterli eğitim seviyesinde bulamamak. Sanayici nitelikli eleman bulması konusunda ciddi sıkıntı yaşıyor" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.