Hava Durumu

Üyelere baskı yapılıyor

BTSO'da 7 Mayıs’ta başlayacak seçimlere az bir süre kala çalışmalarını hızlandıran BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, "Üyeler üzerinde çok fazla baskı yapılıyor. Ben hiçbir üyeme baskı yapmam. Yapılmasını da doğru bulmam" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Üyelere baskı yapılıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ( BTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimlerine az bir süre kala seçim çalışmalarını hızlandıran BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Sönmez Medya'yı ziyaret etti. Parseker, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan, AS TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Boztürk, köşe yazarları ve haber merkezi editörleriyle yaptığı görüşmede, projelerini anlatırken, seçimlere ilişin de önemli mesajlar verdi.

HERKESİN OYUNA TALİBİM

Seçimlerin demokrasi kültürü içerisinde yapılmasını arzu ettiğini belirten ve bütün üyelerin oylarına talip olduğunu ifade eden Parseker, "BTSO üyelerini ziyaret ederek oy istemek demokrasi ve seçim atmosferi içerisinde çok doğal bir durum. Ancak, insanların üzerinde baskı uygulamak kimsenin hakkı değildir" dedi. "Ben bunu yıllardır edindiğim tecrübelerime dayanarak söylüyorum" diyen Parseker, "Şu anda da görüyorum ki, üyeler üzerinde bıkkınlık yaratan müthiş bir baskı var. Çünkü insanların hür iradesi ile oy kullanmasına karşı büyük bir baskı, bu kurumu zafiyete uğratır. İnsanları kurumdan kaçırır ve soğutur" diyerek ince mesaj vermeyi ihmal etmedi.

Ben zaten halkın içindeyim

Ayrıca ben otuz yıldır Bursa'dayım. Seçim için ortaya çıkmadım. Halkın içindeyim. Bu kurumun en ufak üyesinden en büyüğüne kadar herkesle iç içeyim. BTSO sadece 300-500 tane büyük firmanın kurumu değil. Burada 34 bin üye var ve çoğu mikro ve orta ölçekli. Bu yüzden BTSO bundan sonra mikro ve büyük ölçekli üyelere elini uzatacak" diye konuştu.

Hayallerle değil, gerçeklerle yola çıktım

BTSO'da doğru kararların alınabilmesi için bilgi birikimi olan ve tecrübeli birinin yönetime getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Parseker, "BTSO'nun bütün yaptığı hizmetleri, eksiğini gediğini ve tüm Türkiye'deki odaların işleyişini bilen biri olarak, farklı bir pozisyonda olduğumu düşünüyorum. Deneme yanılma yoluyla kaybedilecek zaman lüksümüz. yok. Bu yüzden de bu tecrübelerime istinaden üyelerimizin beni seçeceğini düşünüyorum.

Yazılım vadisi

ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin (ULUTEK) gelecek hedeflerini de açıkladı.

YAZILIM YOKSA GELECEK DE OLMAZ

Teknik altyapı olarak firmalarda her şeyin yazılımla başladığını vurgulayan Parseker, Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD), Uludağ Üniversitesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ortaklığı ile Yazılım Vadisi Projesi'ni hayata geçireceklerini söyledi. BEBKA'dan destek alınacağını belirten Parseker, proje için 1 milyon TL harcanacağını ifade etti. Parseker, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle üniversite kuracaklarını kaydetti. (Ergün DEMİRCİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.