Hava Durumu

Uzmanlar uyardı! Güzel bir cilt için mutlaka bunlara dikkat edin

Hepimiz daha canlı ve daha bakımlı cilde sahip olmak isteriz fakat çoğumuzun bir uzmandan tavsiye alma gibi bir şansı olmayabilir. Ancak hayranlıkla izlediğimiz dünyaca ünlü yıldızların uzmanlarının önerilerini uygulayarak bu şansı yakalayabiliriz. İşte işin uzmanından öneriler...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2018 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2018 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uzmanlar uyardı! Güzel bir cilt için mutlaka bunlara dikkat edin

Kahveye dikkat!

Kahve içmeyi seven ancak cildine de özen göstermek isteyen kadınlar dikkat! Kahveyi öğlen ikiden sonra içmek sadece uykunuzu kaçırmakla kalmaz aynı zamanda cildiniz de iyi gelmez. Kahveyi metabolizmanızın daha iyi çalıştığı sabah saatlerinde tüketmeye gayret edin.

Her gün uyku saatinizi öne çekin

Bunu kendinizi tamamen dinlenmiş ve zinde hissedene kadar yapın. Böylece cildinize de hak ettiği ilgiyi göstermiş ve güzelleşmesini sağlamış olacaksınız.

Havlu ve çarşaflar

Jennifer Garner ve Reese Witherspoon'la çalışan güzellik uzmanı Nerida Joy'a göre havlu ve nevresimler cilt problemleri için oldukça önemli. Bakteri ve ölü deri yuvası haline geldikleri için havluları her gün, yastık kılıflarını 3 günde 1, cildiniz yağlı değilse nevresimleri haftada 1 değiştirmelisiniz.

Cildinize zaman verin

Cildiniz için kullandığınız farklı ürünler arasında boşluk bırakın. Örneğin göz kremini sürdükten sonra nemlendirici için 10 dakika bekleyin. Çünkü cildimizin bu sürülen ürünleri emmek ve faydalanmak için zamana ihtiyacı var.

Peelinge veda edin!

Sivilce problemi yaşayan ciltler için hemen akla gelen peelingleri kullanmamakta fayda var. Sivilce yüzünden hassaslaşan cildinize daha çok zarar verecek olan bu ürünler yerine hafif, su bazlı, sivilce karşıtı ürünler kullanmalısınız.

Ürün sırası önemli

Cilt temizliği yaparken ürünleri iki aşamalı kullanmalısınız: Önce yağ bazlı ürünler, sonra su bazlı olanlar. Yağ bazlı ürünler cildinizdeki yağ ve kiri çözüp temizlerken sonrasında uygulayacağınız su bazlı ürün kalan kir kalıntılarını tamamen ortadan kaldırıyor.

Nerenin kremini kullanmalı?

Son günlerde oldukça moda olan uzak doğu kaynaklı kozmetiklerle aranız nasıl? uzak doğudan gleen bu kremlerin en güçlü yanı beyezlatıcı özellikleri. Beyaz tene çok düşkün olan uzak doğulular kremlerini bu yönde mükemmelleştirmiş. Avrupa ve Amerika'da üretilen kremler ise kırışıklık, sarkma ve yaşlanma belirtileri için bire bir. İsrail ise deniz tuzu bazlı; yani sivilce engelleyici kremler konusunda uzman.

Gözeneklere lavanta yağı

Cameron Diaz ve Gwyneth Paltrow'un kozmetikçisi güzel bir cildin sırrını şöyle açıklıyor: Birkaç damla lavanta yağını sıcak bir havluya damlatın ve bu havluyu yüzünüze kapatın. Çok fazla bastırmadan bir süre yüzünüzde bekletin. Haftada birkaç defa uygulayacağınız bu yöntem sayesinde gözenekleriniz küçülecek ve cildiniz daha pürüzsüz görünecek.

Tırnaklara özel

Dişlerimizdeki zararlı tabakaları temizleyebilen diş macunu aynı şeyi tırnaklarımız için de yapıyor! Tırnaklarınızın üzerine sürdüğünüz bir miktar diş macunu sayesinde üst yüzeyindeki kirli, sarı tabakadan kurtulacak ve pırıl pırıl olmalarını sağlayacaksınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.