Hava Durumu

Vali Harput gazetecileri nezarethaneye kilitledi

Demirtaş Polis Merkezi, Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) işbirliği ile düzenlenen tören ile açıldı. Açılışta Vali Şahabettin Harput’un, nezarethane içerisinde çekim için bekleyen basın mensuplarının üzerine kapıyı kilitlemesi gülüşmelere sebep oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2013 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2013 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vali Harput gazetecileri nezarethaneye kilitledi

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 9 mahalle ve 120 bin nüfusa hizmet verecek Demirtaş Polis Merkezi'ni düzenlenen tören ile hizmete açtı. Törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa İl Jandarma Komutanı Vedat Çolak,Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Tuna, Kriminal Bölge Müdürü Arif Bozdemir ile çok sayıda iş adamı ve polis yöneticisi katıldı.

SCADA merkezi ile bir organize sanayi bölgesinin ihtiyaç duyduğu elektrik, doğalgaz, sus sistemlerinin izleme ve kontrolünü yaptıklarını ifade eden DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, "9 milyon 208 bin lira yatırım değeri olan bu projemiz, fiber optik altyapı üzerinden haberleşme, görüntülü konuşma ve metro ethernet hizmeti sunuyor. Ayrıca, mobese bileşeni ile bölgemizde dikilmiş direkler üzerinde 53 sabit, 10 hareketli olmak üzere toplam 63 kamera ile izleme ve kayıt yapabiliyoruz. İşte bu mobese sistemini polis merkezimizle entegre hale getirdik. Kamera görüntülerini bu merkeze aktaran altyapıyı kurduk.

Demirtaş Polis Merkezi'nde bölgemizdeki 63 kamera yanında, DOSAB dışında emniyetimizin mobese sistemi dahilindeki kamera görüntülerinin izlenmesini ve kayıt olanağını sağlayan gerekli altyapı yatırımı da yapıldı. Güvenlik açısından da son derece önemli olan bu çalışma ile DOSAB'ın giriş çıkışları, kavşaklar, cazibe merkezleri, elektrik, doğalgaz ve su şebekelerine ait önemli noktalar izlenebilecek" diye konuştu.
Doğu bölgelerine, güvenlik sorunu olduğu için yatırımcı gitmediğini belirten Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da, “Bursamızın daha yüksek güvenlikli kent olması için elimizden geleni yapıyoruz. DOSAB'daki bu merkezimiz, 9 mahalle ve 120 bin nüfusa hizmet verecek. Gerçekten fiziki mekanlar verilen hizmette önemli bir yer kaplıyor. Personelimiz, daha güzel bir ortamda güzel hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, “Güvenlik, her şeyin üzerinde. Güvenlik olmadan ne yatırımdan ne de kalkınmadan bahsedilebilir. DOSAB, bölgeye bir bina yenileyerek üç adet de polis aracı almıştır. Bu, büyük hizmettir. Ben Hakkari, Şanlıurfa'da valilik yaptım. O bölgede mesaimin büyük bölümünü güvenlik hizmetlerine, terörü nasıl bitiririz noktasında sarf ederken,Bursa'da mesaimin yüzde 99'unu 'şehri nasıl tanıtır, nasıl daha fazla turist getirebiliriz' noktasında harcıyorum" dedi.

VALİ HARPUT GAZETECİLERİ NEZARETHANEYE KİLİTLEDİ

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle hizmete giren Demirtaş Polis Merkezi’ni gezen Vali Harput, merkezde görevli polislere, 'Gelen insanımıza bir güzel sözünüz yeter, güler yüzünüzü vatandaştan esirgemeyin' tavsiyesinde bulundu. Vali Harput, nezarethaneyi gezerken nezarethaneye girerek çekim yapmak isteyen basın mensuplarına şaka yaptı. Basın mensuplarının üzerine kapıyı kilitleyen Vali Harput’un şakası protokolde gülüşmelere sebep oldu. Vali Harput, "Nezarethane ceza verilen yer değildir. Burası, iddiaların araştırıldığı merkezin bir bölümüdür. İnsani şartları taşıması gerekir. Nezarethaneye kimsenin düşmesini istemeyiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.