Hava Durumu

Vali Sude'yi valilik makamı kesmedi!

Bursa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kısa süreliğine valilik makamına oturan 5. sınıf öğrencisi Misra Sude Eyüpoğlu, hedefinin Türkiye'nin ilk kadın cumhurbaşkanı olmak olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vali Sude'yi valilik makamı kesmedi!

Eyüpoğlu, "Bu benim hayalimdi. Aylarca ayna karşısında konuşarak bugüne hazırlandım" dedi.
Vali Şahabettin Harput, 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Ahmet Uyar İlköğretim Okulu Müdürü Alper Taşkın öğrenciler ve öğretmenlerini kabul etti.

Tarihi vilayet konağında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Şahabettin Harput, valilik makamının insanlara hizmet için var olduğunu söyleyerek, makamını kısa süreliğine 5/C sınıfı öğrencisi Misra Sude Eyüpoğlu’na bıraktı. Vali Harput, “İnsanlara faydalı olan, Allah indinde de makbul insan demektir. Bizim bütün görevimiz, bir taraftan devleti temsil etmek, bir taraftan da gönlümüzü alabildiğince açıp insanlara faydalı hizmetler yapmak. Bugüne kadar ben bu anlayışla görevini getirmeye çalıştım. Bundan sonra da görev senin, hayırlı olsun" dedi.

'Koltuğu halefime bırakıyorum' diyerek öğrenciyi makamına davet eden Vali Harput, "Halef-selef kelimelerini daha önce duymamışsındır. Ben selef, sen ise halefimsin. Makamımı sana bırakıyorum. Fakat sen de bana iade edeceksin" diyerek espri yaptı.

Rahatlığı ve akıcı konuşmasıyla dikkati çeken Misra Sude Eyüpoğlu, "Üstlenmiş olduğum görevim ve sorumluluklarımın farkındayım. Bu makama layık olabilmek için elimden geleni yapacağıma dair söz veriyorum. Gündemimizin ilk maddesi, gittikçe güzelleşmekte olan Bursa’mızı daha da güzelleştirmek için yapacağımız projeleri hayata geçirmek. Bu yönde atacağım ilk adım, metro istasyonları, çevre düzenlemeleri ve kentsel dönüşüm konusunda bilgi almak. Daha sonra başbakanlığın başlattığı Fatih projesinin liselerde devam etmesinin yanı sıra, ilkokul ve ortaokullarda da başlatılarak öğrencilerimizin bir an önce akıllı tahta ve tabletlerine kavuşturulmasını istiyorum" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başlattığı her okula spor salonu projesini desteklediğini vurgulayan çiçeği burnundaki vali Eyüpoğlu, projenin bazı okullarda henüz başlatılmamış olmasına üzüldüğünü belirterek, Başkan Recep Altepe’yi telefonla aradı. Recep Altepe’nin yerine Başkanvekili Abdullah Karadağ ile konuşan Eyüpoğlu, “Spor salonlarının yanı sıra okulların bahçelerinde çevre düzenlemeleri ve ağaçlandırmaların yapılmasını istiyorum. Ne zaman ihtiyaç duyarsanız her zaman beni arayabilirsiniz. Her zaman yanınızdayım" şeklinde konuştu.
Abdullah Karadağ ise, “Bursa Büyükşehir Belediyesi, okullarla, milli eğitimle devamlı diyalog halindedir. Okullara spor salonları yapıyoruz. Fiziki şartları uygun olan okullara, çevre düzenlemeleri de yapıyoruz. Okullardan bize gelen bütün talepleri sizlerin de talimatları ile hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz. Bundan sonra daha dikkatli olacağız" diye konuştu.

Rahatlığı ile dikkat çeken Misra Sude Eyüpoğlu, bunun hayali olduğunu ifade ederek, "Bugün için aynanın karşısında günlerce hazırlandım. Hedefim ise Türkiye'nin ilk kadın cumhurbaşkanı olmak" diye konuştu.
Eyüpoğlu, toplu taşıma araçlarının çoğaltılmasını ve çocuklar ve gençler için düzenlenen şenliklerin daha da artırılmasını istedi. Vali Harput, tebrik ettiği halefi Eyüpoğlu'nu ve arkadaşlarını çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.