Hava Durumu

Valilik önünde şüpheli araç paniği

Bursa Valiliği yakınlarına 4 gün önce bırakılan ve çalıntı kaydı olan cip çevredeki vatandaşları şüphelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2012 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2012 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Valilik önünde şüpheli araç paniği

Bomba ihbarı yapılan cipin camı özel kıyafetli görevli tarafından fünye ile patlatıldı ancak korkulan olmadı.
Merkez Osmangazi ilçesi Darmstad Caddesi'nde tramvay için yol çalışması yapan ekipler, önceki gün yol üzerindeki araçların kaldırılması için uyarıda bulundu. Cuma gününden bu yana aynı yerde park halinde olan 06 FRN 78 plakalı otomobilin caddeden kaldırılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde görevli yetkililer trafik polisinden yardım istedi. Olay yerine gelen motorize trafik ekibi, aracın sahibine ulaşılması için plakayı 155 haber merkezine bildirdi. Ancak haber merkezinden gelen bilgide plakanın ve aracın çalıntı olduğu belirtildi. Bunun üzerine olay yerine gelen sivil polis ekipleri çevrede bulunan vatandaşlarla görüşerek lüks cipi kimin koyduğunu araştırdı. Ancak herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Bunun üzerine olay yerine gelen bomba imha ekibi, özel kıyafet giyerek inceleme yaptı.

Fünye cipin camına yerleştirildi
Bomba yüklü olduğu iddia edilen cipin yanına ilk önce sinyal kesici cihaz konuldu. Özel kıyafetli bomba uzmanı daha sonra elindeki fünyeyi cipin sol ön camına yerleştirdi. Büyük bir gürültü ile patlayan fünye, aracın camını kırdı. Camın kırılmasıyla birlikte aracın kapıları açıldı ve bomba uzmanı aracın her yerini aradı. Koltukların altına kadar kontrol edilen aracın içerisinden elbiseler ve özel eşyalar çıktı. Meraklı vatandaşların bakışları arasında cipin içini, bagajını ve motor kısmını inceleyen bomba imha uzmanı, araçta herhangi bir patlayıcı madde bulamadı.
Cipin bırakıldığı yerin 10 metre yakınında taksicilik yapan Enver Demir isimli vatandaş, cipi fark etmediklerini ve bomba yüklü olabileceğinden şüphelenmediklerini söyledi.
Polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından yolu trafiğe açarken, aracın kim ya da kimler tarafından çalındığı araştırılıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.