Hava Durumu

Velilerden okul önünde eylem

Bursa’da bazı öğrenci velileri, çocuklarının gittiği okulun ortaokula çevrileceğini iddia ederek eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2013 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2013 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Velilerden okul önünde eylem

Merkez Osmangazi ilçesi Tuna Mahallesi’ndeki Fatih İlköğretim Okulu’nun önümüzdeki yıl ortaokul olacağını haber alan öğrenci velileri okul önünde eylem yaptı. Çocuklarını da yanlarına alan veliler, ellerindeki pankartlarla bu durumu protesto etti.

Öğrenci velisi Tülay Demirhan, okuldaki ilköğretim bölümün kapanması halinde çocuklarını başka okullara göndermek zorunda kalacaklarını söyledi. Evleri yakın olduğu için bu okulu tercih ettiklerini anlatan Demirhan, “Benim evim bu okula çok yakın. Burası ortaokul olursa çocuklarımızı kilometrelerce uzaktaki okullara göndermek zorunda kalacağız. Burada çocuklarımızı kendimiz gelip okuldan alıyoruz. Çocuklarımız başka okullarda olursa gidip alamayacağız, aklımız hep onlarda kalacak” diye dert yandı.
Başka bir öğrenci velisi Fatma Çelik, önümüzdeki yıl okulun ortaokul olacağını, 2, 3, 4 ve 5. sınıfların öğrenimlerine devam edeceğini ancak yeni öğrenci alınmayacağını söyledi. Okulun ortaokul olması halinde mağdur olacaklarını ifade eden Çelik, okullarının ortaokul olmasını istemediklerini söyledi.

Okulda öğrenim gören öğrencilerden Damla Özeren ise, ilkokullarının kapanması halinde başka bir yerde okula gideceklerini, evlerine yakın bir yerde okul olmadığını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.