Hava Durumu

WhatsApp krizi büyüyor

WhatsApp krizi büyüyor; dün akşam saatlerinde çöken popüler uygulama halen dünyanın pek çok bölgesinde çalışmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
WhatsApp krizi büyüyor

Down Detector isimli internet sitesine bakıldığında bu sabah saatlerinde erişim sorunu yaşanan bölgeleri görüyoruz. Erişim sorunu, pek çok yerde sürüyor.

Erişim sorununun beraberinde getirdiği bir başka büyük problem daha var! Dün akşam saatlerinde atılan ve karşı tarafa ulaşmayan mesajlar bu sabah saatlerinde bir bir gitmeye başladı.

Benzer şekilde Instagram'a dün atılan ve gönderilemeyen hikayeler de erişim sorunu ortadan kalkan bölgelerde bu sabah saatlerinde kendi kendine paylaşılmaya başladı.

Peki WhatsApp, Instagram ve Facebook aynı anda nasıl çöktü? Kimler etkilendi?

Facebook'tan yapılan açıklamada teknik bir sorundan dolayı dünya genelinde bu sorunun hissedildiği belirtildi. Twitter'da dolaşan bazı iddialar ise şirketin siber saldırıya uğrama ihtimali üzerinde duruyor.

Ancak Facebook, siber saldırı iddialarını net bir dille yalanlıyor ve bir DDOS saldırısının söz konusu olmadığının altını çiziyor.

Diğer yandan WhatsApp tarihinde ilk kez dünya genelinde 15 saati aşkın bir süredir erişim sorunu yaşanıyor. Daha da kötüsü sorun halen çözülebilmiş değil.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, dün akşam saatlerinde Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve Türkiye'de de kısmen hissedildiğini bildirdi ve şu açıklamayı yaptı:

"Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir."

Erişim sorunu şimdilik Türkiye'de çözülmüşe benziyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.