Hava Durumu

Windows 10 S resmen tanıtıldı

Microsoft'un yeni işletim sistemi, okullar gibi kurumlar düşünülerek tasarlanmış.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2017 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2017 00:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Windows 10 S resmen tanıtıldı

Microsoft tarafından resmen tanıtılan yeni Windows 10 S, bir süredir çıkması beklenen bir işletim sistemiydi. Windows 10'un hayli hafifletilmiş bir sürümü olarak tanıtılan Windows 10 S, doğrudan Google Chromebook ile rekabet etmek için tasarlanmış.

Windows 10 S öncelikle hafif ve çok aşırı güçlü olmayan taşınabilir bilgisayarlarda da rahatça çalışacak kadar hafifletilmiş. İşletim sistemi bu tür cihazlarla birlikte ücretsiz verilecek. Ancak bunun bedeli, sadece Windows Store üzerinden uygulama indirebilmek olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Sadece Windows Store üzerinden ve Windows 10 S için optimize edilmiş uygulamaları indirip kurabilen Windows 10 S, böylece Microsoft'un uygulama pazarına bağlanmış. Windows 10 için yazılmış uygulamaların 10 S üzerinde çalıştırılması mümkün. Ancak özel olarak derlenmeleri ve Windows Store üzerinden uygun şekilde servis edilmeleri şart.

Microsoft bu işletim sistemine kolay ayarlanma seçeneği de getirmiş. Mesela aynı sınıftaki tüm Windows 10 S dizüstüler, tek bir USB bellekte depolanan ayar dosyalarının takılıp çalıştırılmasıyla istenen biçimde konfigüre edilebilecek. Bu yeni işletim sisteminin pazarda ne kadar kabul göreceğini ise zaman gösterecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.