Hava Durumu

Yağmur suyu hatları Avrupa normlarında

BUSKİ Genel Müdürlüğü, ani yağışlar sonrası meydana gelebilecek su taşkınlarının önüne geçebilmek için bütün imkanlarını seferber ederken, aynı zamanda Avrupa normlarındaki yağmur suyu hatlarıyla da hizmet kalitesini gözler önüne seriyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2012 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yağmur suyu hatları Avrupa normlarında

Bursa’da vatandaşlardan ‘Alo 185’ hattına iletilen su baskını ihbarlarına anında müdahale ettiklerini vurgulayan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, yağmursuyu hatlarının 5 yılda bir tekrarlayacak yağış debisine göre projelendirildiğini söyledi. Yağmursuyu hatları ve kanalizasyon hatlarının ayrım çalışmalarında yüzde 100’e yakın sonuca ulaştıklarını ifade eden Çetinavcı, “Bursa’da herhangi bir alt yapı eksikliği bulunmuyor. Ancak aşırı yağışlarda su taşkınları yaşanabilir. Biz gerekli tedbirleri aldık. Gelişmiş ülkelerdeki yağmur suyu hatlarındaki projelendirmelerde uygulanan kriterler ne ise BUSKİ olarak biz de aynı kriterleri uyguluyoruz” dedi.
Bursa’nın günlük yağış ortalamasının metrekareye 2 milimetre olduğunu ifade eden Çetinavcı, geçen yıl yaşanan yoğun yağışa dikkati çekerek, yoğun bir yağıştan sonra yaşanabilecek su taşkınlarını da dünyadaki hiçbir altyapı sisteminin geçemeyeceğini belirtti. BUSKİ’nin her konuda vatandaşın yanında olduğunu dile getiren Çetinavcı, altyapı hizmetleri ve içme suyu ile ilgili konularda da her türlü görüş ve tekife açık olduklarını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.