Hava Durumu

Yargıtay'dan önemli emsal karar! Küfrü suç unsuru sayılmadı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kendisini aldatan kocasına "Zürriyetsiz", "Dürzü', "Gavat" sözleri ile hakaret eden kadını kusurlu bulmadı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2018 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2018 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yargıtay'dan önemli emsal karar! Küfrü suç unsuru sayılmadı

Kurul, aile mahkemesinin kadına verdiği maddi-manevi tazminat kararının ise yerinde olduğuna hükmetti. Kararda, eşini aldatan kocanın, birlikte olduğu başka bir kadını çevresine "Yengeniz" diye tanıttığı belirtildi.

Ankara 7. Aile Mahkemesi, birbirlerine karşı boşanma davası açan çiftin davasında, kadının lehine karar verdi. Mahkeme, kadının boşanma davasını kabul ederken, kocanın davanı ret etti. 5 yıl önce verilen, mahkeme kadına aylık 500 TL yoksulluk nafakası ödenmesine 35 bin lira da maddi-manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

MAHKEME KARARINDA DİRENDİ

Aile Mahkemesinin kararı temyiz edildi. Temyiz incelemesine bakan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, karara bozdu. Bozma gerekçesini ise, kadının kocaya karşı söylediği 'hakaret' içerikli sözler oldu. Bozma kararı sonrası dosya yeniden Aile Mahkemesine gitti. Mahkeme kararında direndi. Direnme karar sonrası dosya bu kez Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na geldi. Kurul kararına göre, çiftin çocukları olmadı. Evliliğin ilk yıllarında kadın hamile kalsa da bir süre sonra bu hamilelik düşükle sonlandı.

BİRLİKTE OLDUĞU KADINI "YENGENİZ" DİYE TANITTI

Dava dosyasına göre, kadının avukatı, kocanın evi ile ilgilenmediği, evin ihtiyaçlarını gidermediğini öne sürdü. Benzer şekilde, kocanın gece hayatına yöneldiği, birlikte olduğu başka bir kadını, sosyal çevresine "Yengeniz" diyerek tanıttığı öne sürüldü. Kocanın avukatı ise, çiftin çocuklarının olmamasında kadının sorumlu olduğunu öne sürdü. Tanık olarak dinlenen kaynana ise, gelinin, oğluna yönelik "Zürriyetsiz", "Dürzü', "Gavat" şeklinde sözlerle hakaret ettiğini belirtti.

'O SÖZLER TEPKİ OLARAK KABUL EDİLMELİ'

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, oy çokluğu ile aldığı kararda, Ankara Aile Mahkemesinin verdiği kararın yerinde olduğu kaydedildi. Kurul kararında, kadının, eşine karşı kullandığı sözler için ise "Tepki olarak söylenen sözler" olarak kabul edilmesi gerektiği yönünde karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.