Hava Durumu

Yenişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılı kutlandı

Bursa Yenişehir Belediyesi'nin düzenlediği 4. Uluslararası Altın Biber Festivali ve kurtuluş etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Yenişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü yapılan törenler ile kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılı kutlandı

Yenişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü kapsamında, Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan kurtuluş etkinlikleri hükümet Konağı önünden tarihi belediye binasına kadar oluşturulan kortej yürüyüşüyle devam etti.

Mehteran eşliğinde yapılan yürüyüşe Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Emniyet Müdürü Bülent Albayrak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Dural, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Romanya'nın Tortoman kasabası Belediye Başkanı Chitic Lucian ile Romanya, Moldova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden halk oyunları ekipleri katıldı.

Yenişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı törenin ardından Türk Bayrağı Belediye Başkanı Süleyman Çelik tarafından takdim edildi. Burada halka hitap eden Süleyman Çelik, 95 yıl öncesini yeniden yaşadıklarını belirterek, 'Şehitlerimizin kanları ile sulanmış, namusumuz, değeri paha biçilemez bayrağımızı sizlerin huzurunda teslim alırken 95 yıl önce atalarımızın teslim aldığı andaki heyecanı ve gururu yaşıyorum. Rabbim bu aziz millete, bu al bayrağı öyle kolay kolay nasip etmedi. Bu millet nice badireler atlattı, zorlu yollardan geçti. Bizler biliyoruz ki, değerlerimizi teslim almanın sorumluluğu da büyüktür. Millet olarak değerlerimizin kıymetini geçtiğimiz yıl darbeci FETÖ teröristleri ile birlikte tüm iç ve dış düşmanların hain planlarını yerle bir ederken daha iyi anladık' dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Süleyman Çelik, gelen konukları Belediye Meclis Salonunda ağırladı. Kutlamalar kapsamında Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri ve yurt dışından gelen konuklar folklör gösterileri sundu. Kutlamalarda ayrıca Kıplepınar ve Selimiye Şehitlikleri de ziyaret edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.