Hava Durumu

Yenişehir MYO taşınıyor

Bursa Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, 1996 yılında faaliyetine başlayan Uludağ Üniversitesi'ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu'nun başka bir bölgeye taşınacağını açıkladı. Seyitoğlu, 100 dönümlük arazi tahsisinin ardından yapım çalışmalarına geçileceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2019 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2019 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yenişehir MYO taşınıyor

Okulun mezuniyet töreninde konuşan Kaymakam Seyitoğlu, ilçenin tarih, kültür, medeniyet zenginliklerinin yanı sıra tarih ve sanayi potansiyelinin de bulunduğuna dikkat çekti. Seyitoğlu, "Böyle bir şehir eğitim alanında daha iyi olanaklara sahip olmalıdır. Yüksekokulu Barcın Mahallesi yakınlarındaki, tahsis edeceğimiz 100 dönümlük araziye taşıyacağız. Böylece yüksekokulda öğrenim çalışmaları rahatlarken, bazı fakülteler de açılabilecek" dedi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik de, 9'uncu programın da önümüzdeki eğitim öğretim döneminde faaliyete geçeceğini söyledi. Bitki Koruma Programına ilk öğrencilerin kayıtlarının önümüzdeki günlerde başlayacağını anlatan Sincik, "Yüksekokulu'nda Bitki Koruma Programına öğrenci alınması için geçen yıl Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) onay çıkmıştı. 30 öğrencinin kaydını yapacağız. Bitki Koruma Programının bölge çiftçisine önemli katkıları olacak. Bölge çiftçisine hastalık ve zararlılar konularında yardımcı olacak teknikerler yetiştirilecek. Beraberinde bu konularda akademik çalışmalar da yapılacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul birincisi Büşra Bayrak yaş kütüğüne adının yazılı olduğu tabelayı çaktı ve mezun olan öğrencilere belgeleri verildi. Öğrenciler tören sonrası keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte yaşadılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.