Hava Durumu

Yeşil Çevre'den çevreci nesil atağı

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi, sosyal projelerle de çevre duyarlılığının toplumun tüm kesimlerine yerleşmesi için önemli çalışmalarına devam ediyor. 

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeşil Çevre'den çevreci nesil atağı
Çocukların ve gençlerin çevre konularında bilinçlenmesi ve duyarlılıklarının artırılması amacıyla Çevre Haftası kapsamında başlatılan ‘Çevreci Nesil Eğitim Seti’nin dağıtımına Bursa’nın Kestel ilçesi Yenimahalle İlkokulu’nda devam edildi.

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi tarafından alanında uzman kişilere hazırlatılan ve 10 bin öğrenciye ulaştırılması hedeflenen eğitim setinin dağıtım organizasyonuna Kestel Kaymakamı Ziya Polat ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da katıldı.

ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURACAK ÇALIŞMALAR

Bursa’nın doğu kısmındaki evsel ve endüstriyel atık suları arıtan işletmenin sorumluluk alanı içerisinde yer alan Kestel’de düzenlenen programda konuşan Yeşil Çevre Genel Müdürü Mehmet Aydın, “Yeşil Çevre Arıtma Tesisi olarak bölgemize katma değer sağlayan her çalışmanın içindeyiz. Çevre sorunlarına çözüm üretilmesi ve kirliliğin kaynağında yok edilmesi, önlenmesi, azaltılması ve ayrıştırılması için halkımızın ve özellikle gençlerimizin bilinçlenmesi konularında farkındalık oluşturacak çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Bu kapsamda, öncelikli işimiz olan atık suların arıtılması noktasında günün şartlarına uygun olarak tesisimizi sürekli yeniliyor ve her geçen yıl yeni yatırımlarla kapasitesini artırıyoruz. Tüm bunların yanında biliyoruz ki bizlere emanet olan çevre değerlerimizi gelecek nesillerimize aldığımız gibi teslim etmemiz gerekiyor. Bunun için de hepimizin bilinçlenmesi ve gelecek nesillerimizi de bilinçlendirmemiz gerekiyor. Çevre Haftası’nda dağıtımına başladığımız ve içerisinde “Küresel ısınma, Çevre Temizliği, Yenilenebilir Enerji, Geri Dönüşüm ve Ekosistem” başlıklarında 5 adet kitap bulunan Çevreci Nesil Eğitim Seti’ni öğrencilerimize dağıtarak zihinlerinde ve gönüllerinde çevreye dair bir uyanış oluşturalım istedik. Zaten öğretmenlerimiz okullarda bu eğitimleri kendilerine verdiğini biliyoruz ancak bizim vazifemiz bunları bu tarz programlarla sık sık hatırlatmaktır” dedi.

YENER ACAR: “YEŞİL ÇEVRE İLE DERELERİMİZ YENİDEN TEMİZ AKIYOR”

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ise, “Yeşil Çevre’nin kuruluşundan bu yana hem içinde hem de sürekli takipçisi olarak ama her şeyden önce bu bölgede yaşayan bir insan olarak böyle bir tesise sahip olduğumuz için ne kadar övünsek ne kadar şükretsek azdır. Belediye olarak yapılan tüm çalışmaları destekliyoruz” diye konuştu.

Tesis kurulmadan önce Kestel’de kanalizasyon suları ve sanayi atıklarının çevredeki derelere deşarj edildiğini, kirli akan derelerin rahatsızlık veren kokusu ve bu sularla yetiştirilen tarlalardaki mahsullerin zararlarını hatırlatan Başkan Yener Acar, “2004 yılında sanayicilerimiz ve Bursa Valiliği önderliğinde bizlerinde destek verdiği Yeşil Çevre projesi hayata geçince derelerimiz artık yeniden temiz akar oldu. Bölgemiz de arzulanan temizliğe kavuşmuş oldu. Çevre adına her türlü çalışmayı yapmaya devam eden Yeşil Çevre’nin belediye olarak her zaman yanındayız. Bütün projelerinde birlikte çalışmaya hazırız” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM POLAT: “YEŞİL ÇEVRE GİBİ BİR TESİSİ OLDUĞU BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK ŞANSLI”

Törende konuşan Kestel Kaymakamı Ziya Polat da, “Bölgemiz Yeşil Çevre gibi bir tesisi olduğu için çok şanslı ama bizler temizliğimize kaynağımızda dikkat etmeliyiz. Daha az kirletmeli ya da hiç kirletmemenin yollarını aramamız lazım. Yeşil Çevre de özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin de bu konuda bilinçlenmelerini sağlayarak çevreci bir nesil çevreci bir toplum yetişmesini sağlamak üzere çalışıyor. Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İnşallah çocuklarımızı da gelecek seneden itibaren Yeşil Çevre’de bizzat ağırlayarak bu programları orada yapacağız. Çocuklarımıza bu işi yerinde göstererek bilinç düzeylerini görsellikle daha da artırmış oluruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından eğitim setleri dağıtılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. Program sonrasında Kestel’deki tüm 4. ve 5. sınıf düzeyindeki öğrencilere setlerin dağıtımı gerçekleştirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.