Hava Durumu

Yeşilay bakın neye savaş açıyor

HÜKÜMETİN TBMM yaz tatiline girmeden önce yasalaştırmaya karar verdiği torba tasarısının içinden sürprizler çıktı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ilk sinyallerini verdiği düzenleme, Ak Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2013 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2013 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeşilay bakın neye savaş açıyor

Teklif yasalaşırsa alkollü içkilerin ve üreticilerinin her ne surette olursa olsun reklam ve tanıtımı yapılamayacak. Alkollü içkiler, her ne amaçla olursa olsun teşvik, hediye, eşantiyon, promosyon, bedelsiz, indirimli veya yardım olarak dağıtılamayacak.

Çocuklar alkollü içkilerin üretimi, pazarlanması ve satışında çalıştırılamayacak. Alkollü içkiler, ancak izin verilen yerlerde satılacak, ancak buralarda alkollü içki içilemeyecek, eğitim, spor ve sağlık kuruluşlarına ait tesislerde satılamayacak. Alkollü içkiler, tüketim izni verilen yerlerde açık olarak tüketilecek ve bu yerlerde dışarıda tüketilmek üzere alkollü içki satışı yapılamayacak. Alkollü içkilerin satışına ve tüketilmesine izin verilen yerlerde, bu ürünler işletme dışından görülecek şekilde satışa arz edilemeyecek.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde, merkezi Ankara’da bulunan “Türkiye Yeşilay Cemiyeti” adı altında vakıf kurulacak. Bu amaçla vakıf için bakanlık bütçesinden 10 milyon lira aktarılacak. Bu vakıf, içki, uyuşturucu ve sigara bağımlılığı gibi toplum ve gençliğin, beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında kumar, fuhuş, internet ve ekran bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek için çalışacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.