Yetenekler yarıştı
Bursa’da bu yıl ikincisi yapılan ‘Ulusal Gastronomi Yemek Yarışması’na katılan profesyonel ve öğrenci aşçılar, yaptıkları yemekleri bir sanat eseri şeklinde sundu.
BURSA , 16 Mayıs 2012 Çarşamba, 20:42
Yetenekler yarıştı
  
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Büyük Teras’ta devam eden ‘Ulusal Gastronomi Yemek Yarışması’nda, 400’e yakın aşçı hünerlerini sergiliyor.


Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği (UPADER) tarafından yürütülen yarışmada, aşçılar 26 ayrı kategoride yarışırken, ortaya çıkardıkları sanat eseri değerindeki yemeklerle büyük beğeni topluyor. Tavuk, et, balık yemekleri, klasik Türk Mutfağı, karpuz süsleme ve pasta süsleme gibi değişik alanlarda yarışan aşçılar, ortaya çıkan yemeklerle yeteneklerini gözler önüne seriyor. Yarışmada, tamamı usta aşçılardan oluşturulan 44 jüri üyesi değerlendirme yapıyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR